Wat gebeurt er nu, na de verkiezingen? Vraag ‘t Pro6!

CRANENDONCK – Op 16 maart heeft ruim de helft van alle kiesgerechtigden in Cranendonck (54,4%) haar stem laten horen. Deze kiezers hebben aangegeven welke partijen (en personen) zij graag terug zien komen in de gemeenteraad voor de komende vier jaren. Maar wat gebeurt er nu eigenlijk na deze verkiezingen? Wat doet de gemeenteraad met jouw stem, en hoe wordt bepaald wat er de komende jaren dan ook daadwerkelijk gaat gebeuren in Cranendonck?

Wij vertellen je hier graag meer over. Daarom organiseert Pro6 op donderdag 21 april om 20.00u een live sessie via Facebook. Je gaat gewoon naar onze facebook pagina (www.fb.com/pro6cranendonck) en klikt daar op de link. Vervolgens vertellen we je graag meer over deze fase na de verkiezingen, kun je vragen stellen, suggesties geven en bijvoorbeeld aangeven wat jij graag aan ons wilt meegeven om Cranendonck socialer, duurzamer en vernieuwend te maken. 

Want er gebeurt veel. Namens onze partij, Pro6, zijn Bart Kraaijvanger (fractievoorzitter) en Anja van de Burgt als raadslid geïnstalleerd. Elan heeft als grootste partij het initiatief genomen om tot een coalitie te komen, waarvoor nu gesprekken gevoerd worden met Cranendonck Actief! en VVD. En ondertussen wordt er gewerkt aan een soort van raadsagenda, daarop komen de thema’s te staan waarvan alle partijen gezamenlijk zeggen dat deze de komende 4 jaar aangepakt moeten worden. Wij hebben daarin gepleit voor o.a.:

  • Actieve woningbouw en faciliteren van alternatieve/nieuwe woonvormen
  • Sociaal: preventieve zorg, armoedebestrijding, opvang vluchtelingen, vernieuwing gemeenschapshuizen (Maarheeze, Gastel, Dorplein) en oplossing basisschool Schoot+Dorplein
  • Vooroplopen in klimaat: verduurzaming realiseren van onderop
  • Cranendonck verder vergroenen, promoten & faciliteren van recreatie & toerisme, realiseren van de Baronie van Cranendonck
  • Verenigingssubsidies op peil houden en cultuurbudget omhoog
  • Verbeteren en versnellen van de gemeentelijke dienstverlening richting inwoners

Wij gaan hier voor strijden en hopen dat de andere partijen ook zien dat dit nodig is. Kijk voor alle thema’s/hoofdpunten die we hebben ingebracht op onze website bij het kopje Nieuws. En ben er bij, donderdag 21 april om 20.00 uur, als je wilt weten wat er nu allemaal na de verkiezingen gebeurt.