Motoballwedstrijden MBV Budel – MSC Ubstadt-Weiher

BUDEL – Jawel, motoballwedstrijden, want vanaf dit seizoen spelen de jeugdteams van de verenigingen de competitiewedstrijden voorafgaand aan de competitiewedstrijd van de seniorenteams. Voor de kersverse jonkies van het jeugdteam van MBV Budel, was dit hun tweede wedstrijd. Motoball is nou eenmaal geen sport, die je zo een, twee, drie onder de knie krijgt. Hier gaan jaren van trainen aan vooraf. Zij moesten het opnemen tegen de veel ervarener jeugdspelers van MSC Ubstadt-Weiher, kampioen 2021, die ook in leeftijd gemiddeld enkele jaren ouder waren. Het is daarom ook geen schande, dat de wedstrijd verloren werd met 0-11, want de spelers van het jeugdteam van Budel vochten voor wat ze waard waren. Overigens is het jeugdteam nog op zoek naar een stoere kerel, die de goal van MBV Budel wil verdedigen. Dat dit een heel belangrijke functie is binnen het team, bewees Chris Aikens bij het seniorenteam, die, ondanks het gure weer, de vele toeschouwers trakteerde op enkele mooie saves tijdens de daaropvolgende wedstrijd. Een welkome aanvulling voor het team van Budel, is Carlo van Geldrop, die besloten heeft, om in ieder geval de thuiswedstrijden van MBV Budel mee te spelen.  Ook voor de senioren is MSC Ubstadt-Weiher een flinke kluif, want ook het seniorenteam werd in 2021 kampioen van Duitsland. In de eerste manche bracht Miel Looijmans met een van richting veranderde vrije trap Budel aan de leiding, maar zoals te verwachten was, vocht Ubstadt-Weiher zich terug en werd de eerste manche net voor het eindsignaal met een gelijke stand afgesloten. In de tweede manche ontspon zich een gelijk opgaande strijd. Eerst kwam Ubstadt-Weiher nog aan de leiding. Miel Looijmans zorgde voor de gelijkmaker. Enkele mooie reddingen van Chris Aikens, waaronder het houden van een penalty, hielden deze stand overeind. Een doelpunt van Miel Looijmans bracht Budel zelfs weer aan de leiding. In het verdere verloop van de wedstrijd, beroerden beide teams de paal en de lat van de wederzijdse goals. Toch was het Ubstadt-Weiher, dat met twee doelpunten weer de leiding nam, omdat er bij Budel door materiaalpech veel gewisseld moest worden. In de derde manche brachten een doelpunt van Miel Looijmans en Carlo van Geldrop Budel weer aan de leiding. Echt penibel werd het voor Budel, toen Miel Looijmans voor een lichte overtreding de groene kaart kreeg en in dezelfde minuut Carlo van Geldrop voor een overtreding ook met een groene kaart het veld moest verlaten. De twee overgebleven spelers wisten echter, mede met de subliem keepende Chris Aikens, het kruit droog te houden. Met een prachtig afstandsschot kwam Ubstadt-Weiher echter weer op gelijke hoogte en net voor het einde van de derde manche bracht een doelpunt Ubstadt-Weiher weer aan de leiding. Ook in de vierde manche werden de paal en de lat van beide goals niet ontzien, maar het was uiteindelijk Kevin Gerber van Ubstadt-Weiher, die met een prachtig doelpunt de eindstand bepaalde op 5-7. Het publiek was dan ook vol lof over beide teams, die een hele mooie wedstrijd hadden laten zien. De volgende thuiswedstrijd is 23 april a.s. om 18.00 uur. MBV Budel speelt dan tegen MSC Comet Dürmersheim. Paasmaandag 18 april a.s. houdt MBV Budel weer haar inmiddels bekende kofferbakverkoop. Voor informatie over de kofferbakverkoop kunt u terecht op www.kofferbakverkoop-Budel.nl. Voor informatie over de wedstrijden kunt u terecht op www.motoball.de of op facebook van MBV Budel.

Foto Johan Horst, fotografie.