Exposities AK De Smeltkroes 

MAARHEEZE – De werkgroep Exposities AK de Smeltkroes verzorgt een expositie van 13 april tot en met 17 mei met schilderijen van Annie van Hunsel-Jacobs en zilveren juwelen van Esther Maas. 

Annie van Hunsel-Jacobs is geboren en getogen in het Limburgse Stramproy. Sinds 1977 woont en werkt Annie in het Brabantse Budel, waar er ook sinds 1996 creatieve cursussen voor kinderen gegeven worden. En sinds 2005 schilderlessen voor kinderen en volwassenen in haar eigen atelier, genaamd: “Annabels Atelier”. Het lesgeven is voor Annie telkens eer een ervaring die  met veel plezier beleefd wordt. Als vooropleiding volgde zij de deeltijd kunstopleiding aan de Noord-Limburgse Academie voor beeldende kunst te Neerpelt (België), waar ze in 2005 afstudeerde.

De persoonlijke zoektocht in het schilderen mondde tot nu toe uit in het schilderen van abstracte werken. Haar grootste inspiratiebronnen zijn omtrekvormen van steden, provincies, landen, etc.. Verder is alles wat ze  ziet en beleeft van belang bij het maken van haar werken. Bij het creëren van de schilderijen wordt er gebruik gemaakt van allerlei materialen zoals stof, touw, steentjes, karton, etc.. Hierdoor ontstaan er ruimtelijke reliëfs, waarmee het platte vlak doorbroken wordt.Haar schilderijen krijgen bewust geen titel mee, dit om de kijker uit te nodigen dat haar werk iets doet voor die kijker. Tijdens de Kunstdagen -7 en 8 mei- zal Annie aanwezig zijn in de Smeltkroes van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Na het behalen van haar diploma als ondernemend goudsmid op de Vakschool in Schoonhoven, werkt Esther Maas parttime bij een goudsmid in dienst en werkt ze in mijn vrije tijd aan een eigen collectie. “Als je achter de werkbank zit komt er veel techniek, vormgeving en creativiteit aanbod. Het leukste gedeelte vind ik het smelten van goud of zilver en daar een heel nieuw sieraad van te maken,” aldus Esther. “Dit kan natuurlijk ook in opdracht van een klant.  Dan is het belangrijk om een persoonlijk gesprek aan te gaan en te blijven zoeken naar het beste sieraad dat bij de klant past.” 

De exposities zijn te bezoeken tijdens de openingstijden van De Smeltkroes: op werkdagen van 14.00 uur tot 22.00 uur, op zaterdag van 14.00 uur to 18.00 uur en op zondag van 12.00 uur tot 14.00 uur. Wenst u in het weekend te komen kijken adviseren wij vooraf te bellen naar 0031 495 59 32 19.