Dames FC Cranendonck 

CRANENDONCK – Zondag 10 april speelde het dameselftal van FC Cranendonck de uitwedstrijd tegen Nieuw Woensel, de huidige nummer 8 in de ranglijst. Op papier een haalbare kaart zou men zeggen, maar iedere wedstrijd moet gespeeld worden en zo bleek ook het geval. 

Cranendonck was vanaf het begin duidelijk de betere ploeg. Toch waren zij het die als eerste tegen een achterstand aan keken na een penalty vanwege een handsbal. De thuisploeg gaf niet op en kon al snel de gelijkmaker maken door een afstandsschot van Helma. Met een paar mooie voorzetten probeerde FCC de voorsprong te pakken, maar in de afwerking konden ze geen vuist maken. Interim keepster Irina moest een keer redden maar had verder weinig te doen. De tweede helft werd het voetballend wat rommeliger en er werd onnodig balverlies geleden. Verdedigend gezien was het wat minder scherp dan normaal gesproken het geval is. Aan de overkant werd een vergelijkbare handsbal gemaakt als in de eerste helft en dus kon de scheidsrechter niet anders dan de bal op de stip leggen. Zo werd het 1-2 door een perfect genomen penalty van Anniek. Toch kon Woensel, tegen de verhoudingen in, terugkomen door slap verdedigend werk van Cranendonck, 2-2. Gelukkig kreeg Cranendonck de goals die het verdiende, tweemaal door Joke, om de voorsprong tot 2-4 te maken. De eindstand leek beklonken, maar wederom zorgde onnodig balverlies voor een benauwde situatie. Een terugspeelbal op de keepster werd onderschept en direct afgestraft: 3-4. Dat was ook de eindstand. Een verdiende overwinning, waarin Cranendonck het zichzelf vooral moeilijk maakte. Volgende week, in het paasweekend, mogen beide damesteams eventjes uitrusten. Zondag 24 april zullen de dames van het elftal een tandje bij moeten steken in de thuiswedstrijd tegen directe concurrent Heeze. Het zevental speelt dan eveneens thuis, tegen Neerkandia. Heb jij ook zin om te voetballen bij één van onze gezellige damesteams (11-tal of 7-tal) van FC Cranendonck? Stuur een mailtje naar [email protected] en kom gerust een keer meetrainen op dinsdag- of donderdagavond.