Bergheier Baak, opvallend in het veld

Sinds 2015 hebben we aan de rand van Sint-Huibrechts-Lille, iets verder dan de Bosuil, een baken in het veld staan. Een cilinder vorming beeldhouwwerk, dat de Bergheier Baak wordt genoemd, waarin je de velden kan herkennen. Het beeld werd ontworpen door Stijn Lauwers. Het beeld is gemaakt ter ere van de landbouw in Sint-Huibrechts-Lille. De locatie is een plaats waar niet veel volk passeert dus het is een plek die we misschien snel zouden vergeten. Toch passeren er wandelroutes langs, zo ook de troostwandeling passeert hier. Op het paaltje tegenover het beeldhouwwerk kan je daar dan een gedicht van lezen. Met een bankje tegenover het kunstwerk is het ook de ideale pauze na een wandeltocht. Als je het zelf van dichtbij wilt zien kun je dus de troostwandeling volgen, je kan een knooppunt route volgen of je maakt je eigen wandelroute. Het beeld staat bij knooppunt nummer 60 of als je zelf je route maakt zoek dan de Berghei die kruist met de Bosuilstraat.

Tekst en foto Melissa van Wijngaarde