Budel verrast Unitas`59 in slotfase

BUDEL – In een enerverende, spannende wedstrijd tegen Unitas heeft sv Budel 3 zeer belangrijke punten behaald. Het eerste kwartier was er veel balbezit voor Unitas, maar dit leidde niet tot grote kansen.

In de 16e minuut zagen de toeschouwes de eerste gevaarlijke aanval van Budel. Stan van Leeuwen gaf een mooie pass op Jasper Beerten, die vanaf eigen helft richting doel van Unitas ging, maar prima werd verdedigd door Unitas. De daaropvolgende counter van Unitas leverde direct de eerste kans op voor Unitas, maar het schot ging net over. 

In de 18e minuut was er  een grote kans voor Unitas maar keeper Dennis van Gils kon redden. Niet veel later liet Dennis opnieuw zijn klasse zien met een geweldige reflex. Trainer Walter van Ommeren besloot zijn formatie om te zetten van 4-4-2 naar 4-3-3, om zo meer druk te krijgen op de verdediging van Unitas.  In de rest van de eerste helft golfde het spel heen-en-weer: ruststand 0-0.

sv Budel begon met dezelfde 11 basisspelers aan de 2e helft. In de eerste paar minuten van de tweede helft moest Dennis van Gils opnieuw een aantal malen redden. De eerste wissels volgen, de (ongelukkig) spelende spits van Unitas verliet (boos) het veld, en bij Budel kwam Rens Vrijssen het veld in voor Thijs van Geldorp. Rond het uur raakte een schot van Stan de paal. Niet veel later werd Jasper Beerten de diepte ingestuurd. Toen de keeper van Unitas hem neerhaalde, dacht iedereen aan een penalty… behalve de scheidsrechter. Even later was er een kansje voor Jochem Spee, maar zijn schot werd gekeerd door de keeper. In de 78e minuut gaat het bij Budel mis: Bas van Dooren kopte de bal niet goed weg, en het schot van de linkerspits ging binnen. Met nog 10 minuten te gaan bracht Walter Sem Stevens binnen de lijnen voor de moegestreden Luc Beerten. In de 81e minuut was er een dieptebal van Jochem richting Youri, die met een bekeken schot de 1-1 stand op het scorebord zette. Unitas zette opnieuw aan en drukt Budel naar achteren, maar Budel gaf niks meer weg. Sterker nog…in de laatste minuut bediende Stef vd Kruijs bedient met een fantastische lange bal de net ingevallen Thomas Beerten. Thomas lepelde de bal over de uitgelopen keeper: 1-2 voor Budel. De ontlading was groot toen even het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter klonk. Een heel zwaar bevochten overwinning, maar dat zijn meestal de mooiste. 

Foto Man of the match keeper Dennis van Gils.