Historische dag voor Ledûb Volleybal

BUDEL – De meiden A van Ledûb Volleybal plaatsen zich met overmacht voor de finale van het NOJK open club kampioenschap van Nederland en behoren bij de beste 8 teams in hun leeftijdsklasse van Nederland. 

Door Jeroen van Vugt

In Wijk bij Duurstede werd op 16 april de halve finale gespeeld. Ledûb zat in poule A en speelde tegen Hovoc, SSS en Spivo. Alle drie poulewedstrijden werden met 2-0 gewonnen. 

De kruisfinale tegen nummer 2 van poule B was Polaris en de winnaar zou zich plaatsen voor de finaleronde op 21 mei. Ledûb was niet te stoppen en Polaris kwam niet onder de hoge druk van de Ledûb meiden uit en via 25-11 en 25-17 plaatste Ledûb zich met overmacht voor de finaleronde. 

Lina, Lynn, Eva, Amy, Laura, Cespa, Maren, Daielle en Lotte gaan op 21 mei een gooi doen naar het landskampioenschap bij de U19. Zoals gezegd een historische dag want nog nooit plaatste een Ledûb ploeg zich voor de finaleronde van het Nederlands Open Jeugd Kampioenschappen!