De Meiden van LOS terug in De Smeltkroes

MAARHEEZE – Het muzikale cabaret van de Meiden van LOS hebben we vaker kunnen zien in De Smeltkroes, maar op de voorstelling “Lusten en Lasten” hebben we meer dan een jaar langer moeten wachten dan de bedoeling was. Op zaterdag 23 april is het echter zover, en brengen ze hun vijfde programma weer naar Maarheeze. En het goede nieuws is, dat er weer kaartjes beschikbaar zijn nu de zaalcapaciteit weer volledig gebruikt mag worden!

In een ongekend tempo volgen in “Lusten en Lasten” liedjes en sketches elkaar op in een goudeerlijke voorstelling over de keerzijde van de medaille, de strubbelingen van de moderne vrouw. Hoe vind je balans in de zoektocht naar perfectie? ‘You only live once’, dus maak er het beste van. Maak het perfect! Een dag geen perfectie is een dag die verloren is. Of toch niet? De meiden komen er achter dat het leven best lastig is. En natuurlijk willen ze, zoals vrijwel iedereen, wel de lusten maar niet de lasten. Maar helaas, deze zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden: geen wilde stapavond zonder de kater, geen goede baan zonder de stress, geen kind zonder de zorgen, geen relatie zonder de ruzies…. Zo kunnen nog wel even doorgaan – en dat doen ze dan ook. Uitgebreid fantaseren ze er op los, zonder een blad voor de mond te nemen.

“Elk afzonderlijk bezitten de meiden hun eigen talent maar als zij gezamenlijk optreden staat er een cabaretvoorstelling waar je u tegen mag zeggen. Geen gehakketak over politiek of andermans ellende maar juist de eigen belevenissen en beslommeringen die op een ludieke manier op de hak worden genomen,” aldus één van de recensies op theaterkrant.nl over de voorstelling “Vast”, die ook in De Smeltkroes te zien was. Kaartjes voor déze voorstelling zijn nog verkrijgbaar á € 17,50 via de site van AK de Smeltkroes (www.akdesmeltkroes.nl) of aan de kassa, voorafgaand aan de voorstelling.

Foto Meiden van Los © Eva Broekema