vv Maarheeze wint in paasweekeinde

MAARHEEZE – Voor het Paasweekeinde stonden voor vv Maarheeze 2 uitwedstrijden gepland. Op Paaszaterdag uit tegen Bieslo in Beesel en op Paasmaandag uit tegen KSV Horn in Horn. Ofschoon beide ploegen strijden om degradatie had vv Maarheeze duidelijk moeite om het verschil te kunnen maken. Uiteindelijk werd bij Bieslo met 0-1 gewonnen en op maandag tegen Horn had Maarheeze een 1-2 voorsprong voordat de wedstrijd in verband met een ernstige blessure aan Horn-zijde gestaakt moest worden.

Op Paaszaterdag stuitte vv Maarheeze op een muur van verdedigers van hekkesluiter Bieslo. Maarheeze had zichtbaar moeite om verzorgd voetbal te spelen en zodoende de opening te vinden. Het duurde dan ook tot 26e minuut voordat Maarheeze het doel wist te vinden. Een prima dieptepass van Remy Verhoeven stelde collega-spits Sammy Dirkx in de gelegenheid om door de verdediging te lopen en prima af te ronden: 0-1.

Bieslo kwam pas in de 38e minuut gevaarlijk in actie maar Maarheeze doelman Jarno Nijssen kon tot 2x toe reddend optreden.

In de 2e helft eenzelfde spelbeeld waarbij Maarheeze op jacht was naar meer doelpunten maar waarbij het erg druk was in de 16-meter van Bieslo. Zo bleef de 0-1 stand tot het laatst bewaard waarbij Bieslo in de slotminuut zelfs nog hoopte op een punt maar dat zou gezien het spelbeeld niet terecht geweest zijn.

Op Paasmaandag speelde Maarheeze eigenlijk een gelijksoortige wedstrijd tegen het laag-geklasseerde Horn maar was Maarheeze van aanvang aan wel scherper in de wedstrijd. Hierdoor kon in de 10e minuut al het openingsdoelpunt genoteerd worden. Vanaf links wist Cas Baudoin met een fraaie actie de bal scherp voor te geven die door de verdediging van Horn gemist werd en bij spits Sammy Dirkx kwam die beheerst afrondde: 0-1. Direct daarna kreeg Remy Verhoeven een goede kans om de score te verdubbelen maar zijn kopbal miste richting en ging voorlangs.

Op slag van rust kwam Horn via een strakke kopbal uit een corner op gelijke hoogte: 1-1.

Na de rust werd het voetbal duidelijk minder. Horn bleef een stugge tegenstander die met veel inzet Maarheeze niet aan voetballen liet toekomen. Het was dan ook een bevrijding voor Maarheeze toen invaller Joey van Hoof in de 65e minuut de 1-2 kon binnen tikken. Hierna kreeg Maarheeze via Remy Verhoeven en Donny Dirkx nog 2 goede kansen om de score uit te breiden maar hun inzet misten andermaal richting.

Zo bleef het ook in deze wedstrijd spannend tot de laatste minuten en kwam Maarheeze met de schrik vrij toen Horn in de laatste minuten van de wedstrijd tot tweemaal toe dicht bij een tegentreffer was. Beide kansen werden door de Maarheeze verdediging nog net gekeerd waarbij bij de laatste kans de spits van Horn zich ernstig blesseerde toen hij ongelukkig hard tegen de paal terecht kwam. Met pijnlijk letsel werd de spits minuten later met een ziekenauto afgevoerd naar het ziekenhuis. De hele situatie was dermate traumatisch voor met name het team van Horn dat er besloten is om de wedstrijd te staken bij een 1-2 stand. Wanneer het restant van de wedstrijd, ca 9 minuten, moet worden ingehaald is nog niet duidelijk.

As zondag wacht wederom een uit-wedstrijd, ditmaal in Boshoven-Weert tegen FC Oda. Op voorhand een spannende pot voor plaatsing in de top van de ranglijst. Ook dan zien we graag weer onze vaste supporters!