Nieuwe cd Floris and the Flames 

PELT – Zoals zij zichzelf presenteren zijn de bandleden van Floris and the Flames vier Belgische artiesten die een passie delen voor dezelfde muziek en alle vier met dezelfde rosse haarkleur. Zij komen uit Pelt en op zaterdag 16 april speelden zij voor een volle zaal van cc Palethe samen met het Ataneres Ensemble, een professioneel strijkorkest met roots in Leuven. Tevens was het de gelegenheid om hun debuut cd te presenteren. “We merkten dat er na onze optredens veel vraag was van fans naar een fysieke CD. We zijn dan ook heel blij dat we nu onze eerste CD kunnen presenteren. Het is een verzameling van eigen composities en bewerkingen van bekende klassieke meesterwerken van o.a. Bach, Vivaldi en Beethoven”, aldus de band. De CD is te verkrijgen bij de concerten of via: tinyurl.com/CDFlorisandtheFlames 

De bijzondere combinatie van viool, piano, bas, drums en elektronica zorgt voor een unieke sound waarmee ze de grenzen tussen klassiek, poprock en folk overschrijden. De groep bestaat uit Floris Willem (viool), Gert Peeten (elektrische piano, gitaar, elektronica), Dries Peeten (basgitaar) en Simon Schrooten (drums, percussie). De cd is te koop via tinyurl.com/CDFlorisandtheFlames Wie de band graag in eigen regio live aan het werk wil zien, kan terecht op zaterdag 7 mei 2022 om 20.00 uur in het Cantine Theater in Budel Dorplein. Voor meer informatie en andere concerten kan je terecht op www.florisandtheflames.com of op de facebookpagina van de band.