Paasfeest Samana

GROTE HEIDE – Op Witte Donderdag vierde Samana haar jaarlijks paasfeest. Dat Samana na een lange periode, waarin ze weinig activiteit konden doen, nu Pasen konden vieren met de Samana-leden deed veel deugd.

Samana is trouwens tijdens die periode vooral dankbaar voor de kleine attenties, de korte contacten via telefoon of aan deur. Dankbaar zijn is niet altijd zo vanzelfsprekend, zeker wanneer we in de voorbije jaren afscheid hebben moeten nemen van meerdere leden. Pasen vieren in verbondenheid met elkaar, in vriendschap zal de leden veel vreugde schenken. Dan is het goed om van tijd tot tijd “dankjewel” te zeggen. Dankjewel voor de liefde en de vriendschap tussen de leden van de Samana-groep. Voorzitter Jaak heette de genodigden hartelijk welkom op het paasfeest dat na 2 jaar eindelijk weer kon doorgaan. Zoals gewoonlijk werd begonnen met een paasoverweging waarin de nadruk werd gelegd over het dankbaar zijn en ook met een mooi verhaal over een tuinman die zijn tuin goed verzorgt en vooral aandacht heeft voor de planten die het moeilijk hebben, ziek waren of stonden te treuren en die af en toe hun blaadjes lieten hangen.

Tijdens het nuttigen van een stukje taart en een kop koffie kregen de leden ruim de tijd om gezellig te keuvelen en van gedachten te wisselen. De pastoor deken kwam kennis maken met de leden en dat werd geapprecieerd. Als ontspanning hadden Jaak en Rik het gekende spel ‘hoger lager’ in elkaar gestoken. Het spel kende een boeiend en spannend verloop waar de kennis van de leden door de vele vragen dikwijls op de proef werd gesteld. De bijeenkomst eindigde met een lekkere broodmaaltijd. Alle kernleden hartelijk dank voor de jaarlijkse inzet en het organiseren en het versieren van de mooie tafels!