Culinair genieten in Stad 10 

HAMONT- ACHEL – Vanaf begin mei is Hamont een culinair adresje rijker. De jonge ambitieuze chef-kok Bert Brouwers opent aan de Stad 10 zijn eigen restaurant met de passende naam  ‘Stad 10’. Bert presenteert een klassiek Frans gastronomisch menu met wereldse invloeden. Het ideale adres voor een gezellige culinaire avond of een heerlijke zakenlunch. 

Bert hielp als tiener zijn moeder enkele keren bij een lokale traiteur. Daar werd zijn eerste interesse in de horeca opgewekt. Bert besloot om aan de hotelschool van Geel en daarna aan die van Koksijde te studeren. Nadat hij zijn opleidingen succesvol had afgerond ging hij aan de slag bij verschillende sterrenrestaurants, zoals Innesto in Houthalen (1 ster), La Source in Lanaken (2 sterren) en Cuchara in Lommel (2 sterren). Nu heeft Bert de stap genomen om zijn eigen restaurant te openen, waar hij zijn eigen touch kan geven aan de gerechten. “Ik heb heel wat ervaring opgedaan, maar nu is het tijd dat ik mijn eigen ideeën op het bord kan leggen,” vertelt de 26 jarige chef-kok.  Er heerst een rustige, gezellige ambiance in ‘Stad 10’. De ideale omgeving voor een heerlijke culinair avondje uit. “We serveren 3, 4 en 5 gangen menu’s, indien gewenst voorzien van aangepaste wijnen en dranken. Maar ook voor een zakenlunch kan iedereen in Stad 10 terecht.” 

Kwaliteit in combinatie met oog voor detail wordt bij Stad 10 hoog in het vaandel gedragen. “Ik probeer steeds met topproducten te werken en ook van lokale producten zoals aardbeien, asperges en de kazen van het Catharinadal wordt zeker gebruik gemaakt bij de creatie van gerechten,” vertelt Bert. De chef-kok wordt in de keuken bijgestaan door sous-chef Mart en de bediening in de zaal wordt verzorgd door Raquel. Stad 10 zal geopend zijn van woensdag tot en met zaterdag voor lunch en diner. Voor meer informatie of reserveren, kijk op www.stad10.be of volg de Facebookpagina ‘Restaurant Stad 10’. 

Foto: vlnr Raquel, Bert en Mart