College schrijft concessie passantenhaven Welvaart uit

PELT – Het college wil van de passantenhaven Welvaart een nog aantrekkelijkere plek maken en heeft daarvoor een concessie goedgekeurd voor de uitbating van een zomer- en/of winterbar. Hiermee willen ze aan alle geïnteresseerde partijen de mogelijkheid bieden om in te schrijven. Dit kan nog tot 15 mei.

Zomerbar en/of winterbar

De passantenhaven Welvaart is één van de gezelligste plekken van Pelt, en dus ideaal om tijdens een fiets- of wandeltocht even te verpozen bij een drankje. Het gemeentebestuur wil deze prachtige locatie via een concessie openstellen om op die manier alle geïnteresseerde partijen de kans te bieden hun kandidatuur in te sturen. 

Wat is mogelijk?

De concessie is goed voor een openluchtterrein van 40 m2 bij de overkapping aan de passantenhaven Welvaart. Ze verleent uitbatingsrecht voor een zomer- en/of winterbar. Op het terrein is elektriciteit en watertoevoer en een toilet voorzien.  De concessionaris moet zelf voor meubilair, bar en verlichting zorgen. De concessie van de bar wordt verleend voor 1 zomer en/of 1 winter en wordt jaarlijks na positieve evaluatie verlengd tot maximum 2025. In principe loopt de concessie van de zomerbar van 1 april tot en met 30 september en die van de winterbar van 1 oktober tot en met 31 maart.

Omdat de procedure nog moet starten, is de start van de zomerbar dit jaar verschoven naar 15 juni. 

Meer info

Alle praktische info en de toewijzingscriteria voor deze concessie vind je op www.gemeentepelt.be/concessie_passantenhaven. Voor vragen kun je terecht bij Nele.joseph@gemeentepelt.be.