Tigre Blanco presenteert nieuw geluid in Radio Blanco 

BUDEL-DORPLEIN – De Eindhovense band Tigre Blanco hervat hun theatervoorstellingen Radio Blanco en staan binnenkort in het Cantinetheater in Budel-Dorplein. Net zoals de witte tijger een zeldzame verschijning is in de natuur, wijkt het geluid van Tigre Blanco af van het muzikale landschap in de Lage Landen. Cajon, bas, gitaar en de mix van de jazzy vocalen van miss Kitty Kat met

de rauwe stem van frontman Quintijn Lohman, zorgen voor een niet te categoriseren mix van blues, rock en soul. Donker als de nacht en warm als smeulend vuur. 

Een oude buizenradio, van de firma Radio Bell uit de jaren ’30, lag jarenlang te verstoffen in een oud theater en is door Tigre Blanco nieuw leven ingeblazen. Een nieuwe stekker en wat liefde, en de radio kwam na jarenlange stilte weer krakend tot leven. Het maakt niet uit aan welke knoppen je draait, steeds hoor je hetzelfde programma met die ene stem en hij wil maar een ding, je ziel! Voor Tigre Blanco is het al te laat, ze zijn bezeten door de radio en zijn stem. Hij dirigeert de muziek, fluistert de teksten in en stuurt ze op een zweterige roadtrip. In Radio Blanco het complete reisverslag. Met jullie als publiek op de stoel van de bijrijder. Tigre Blanco is gypsy soul met een rauwe twist en doet denken aan de soundtrack van een film van regisseur Quentin Tarantino (what’s in a name). De brede sound is zowel geschikt voor een nachtclub in Andalusië, een juke-joint in Calexico, een festival, een theater in een middelgrote stad of een intiem huisconcert. De habitat van de tijger kent geen grenzen. Tigre Blanco presents Radio Blanco, op zaterdag 30 april in Cantinetheater (Hoofdstraat 80 in Budel-Dorplein), aanvang 20.15 uur. Entree: €15, tickets via  https://bit.ly/34irdJt