Budel verliest van Dommelen

BUDEL – In een niet al te beste wedstrijd heeft sv Budel met 2-0 verloren van Dommelen. Het eerste kansje was voor Budel, maar de vrije trap van Youri Bogers ging recht in de handen van de doelman van Dommelen. In de 24e minuut had Budel op voorsprong moeten komen toen een counter van Budel via Youri bij Jasper Beerten belandde. Jasper kon alleen op de keeper af, maar zijn inzet werd gekeerd door de keeper. Op het half uur was er een grote kans voor Dommelen: een schot vanaf de 16 meter lijn werd prima gekeerd door Dennis van Gils. In de 36e minuut kwam Budel op achterstand. Een vrije trap vanaf de zijlijn verdween rechtstreeks in het doel. Op slag van rust, zagen de toeschouwers een goede kans voor Budel. Een voorzet vanaf links kon door Stan van Leeuwen net niet binnen gekopt worden. 

Na rust was de eerste serieuze kans voor Budel maar het schot van Thijs ging naast. Budel bracht verse krachten in het veld: Sepp en Sem kwamen voor Thijs en Stef. Niet veel later moest noodgedwongen spits Youri ook gewisseld worden wegens duizeligheid. Voor hem kwam Wilgard Vos in het veld. Budel probeerde de tegenstander eerder vast te zetten, maar tot kansen leiddde nauwelijks. Budel bracht voor het laatste kwartier nog een extra aanvaller (Thomas Beerten) voor een verdediger (Bas van Dooren). Uit een van de spaarzame counters werd een speler van Dommelen in het strafschopgebied van Budel licht aangetikt door Sepp. De bal ging op de stip. Maar gelukkig voor Budel stopte keeper Dennis de bal. In de 87e minuut kreeg Budel nog een hele grote kans, maar aanvoerder Rik Bogers schoot naast. Dommelen bleef loeren op de counter en in de allerlaatste seconde van de wedstrijd scoorde Dommelen nog een keer. Een pijnlijke 2-0 nederlaag voor Budel, volgende week moet het beter om de 3 punten in eigen huis te houden in de wedstrijd tegen Wilhelmina boys.