Huurappartementen op locatie De Kleine Wereld

BUDEL – Projectontwikkelaar Lammers Real Estate heeft plannen om een appartementencomplex op de locatie van de voormalige basisschool De Kleine Wereld in Budel te bouwen. Het gaat in totaal om 18 huurappartementen. De Budelse basisschool De Kleine Wereld (voorheen Sint Jozefschool) aan de Dokter Kuyperstraat sloot in 2006 de deuren. 

Tekst : Roy de Leijer 

Het gebouw had daarna nog verschillende gebruikers, maar de laatste jaren is het flink in verval geraakt. De Budelse projectontwikkelaar Lammers Real Estate kocht het perceel anderhalf jaar geleden van de gemeente Cranendonck. Het ontwerp is op hoofdlijnen rond. “De volgende stap is dat wij de omgeving erbij gaan betrekken om tot een definitief plan te komen”, zegt Roger Lammers van Lammers Real Estate. Met deze omgevingsdialoog wordt dit voorjaar gestart. Lammers verwacht dat, als alles meezit, de bouwwerkzaamheden medio volgend jaar kunnen beginnen. 

De appartementen worden gebouwd voor alle leeftijden. De nieuwbouw vindt grotendeels plaats binnen de contouren van het oude schoolgebouw, dat wordt gesloopt. Het nieuwe complex telt drie verdiepingen, één meer dan nu. De omvang van de middeldure huurappartementen ligt tussen de 65 en 84 vierkante meter. De huurprijs bedraagt ongeveer 750 tot 1.000 euro. De omgeving krijgt een groen en openbaar karakter. Het parkeren vindt plaats op eigen terrein.

Foto Een impressie van het voorlopige ontwerp van het nieuwe appartementencomplex. Bron: Architectenburo ZIJN.