Trefdag voor zorg- en welzijnsprofessionals in regio

REGIO – Op donderdag 28 april 2022 organiseert Eerstelijnszone Noord-Limburg haar eerste Trefdag, exclusief voor zorg- en welzijnsprofessionals binnen haar regio. De Trefdag vindt plaats in GC De Kroon in Bocholt. Deelnemers zijn vanaf 14.00 uur welkom voor een goed gevuld dagprogramma. Hiervoor konden zij zich op voorhand inschrijven. Deze Trefdag staat volledig in het teken van toegankelijke zorg, een thema dat sterk leeft binnen onze eerstelijnszone. 

Na bijna drie lange coronajaren waarbij de zorg- en welzijnsprofessionals het beste van zichzelf gaven, organiseren we voor hen graag een informeel netwerkmoment. Ze ontmoeten hierbij niet alleen ‘oude bekenden’, maar leggen ook nieuwe contacten en samenwerkingen. Bovendien biedt deze Trefdag hen de kans om hun kennis over de dienstverlening in Noord-Limburg te verruimen. 

Voor onze eerste Trefdag pakken we uit met een gevarieerd programma. Zo kunnen bezoekers verschillende standhouders uit de zorg- en welzijnssector in Noord-Limburg ontmoeten op onze markthal. Welzijnsregio Noord-Limburg, De Voorzorg Limburg en ZOPP vzw Limburg organiseren doorlopend workshops over thema’s in de toegankelijke zorg, zoals respectievelijk het Geïntegreerd Breed Onthaal (GBO), toegankelijkheid binnen onze eerstelijnszone en de kracht van zelfhulpgroepen. Na de workshops is er een broodjesmoment voorzien. Het avondprogramma trappen we af met een inspiratiesessie van professor Ronny Bruffaerts, PhD (KU Leuven), over geestelijke gezondheid in Noord-Limburg. Tenslotte is iedere bezoeker nog welkom op een informeel netwerkmoment met een drankje.

Met deze Trefdag willen we een belangrijke drempel wegwerken voor onze professionals. Zo kunnen ze na de Trefdag hun patiënten, cliënten… nog beter de weg wijzen naar de meest geschikte zorg- en dienstverlening binnen onze regio!