Beiaard en Oekraïense zang

PELT – Bells Lab gaat nu zaterdag 30 april om 16 uur een bijzonder concert spelen in het kader van het Europees muziekfestival voor de jeugd. Dat is gebeurt op de beiaard van Neerpelt.

Jan Verheyen maakte vorige week kennis met twee Oekraïense dames Olysia en Maryna, die samen met een tweejarig dochtertje uit Odessa gevlucht zijn. Het zijn twee professionele zangeressen, die in Neerpelt verblijven. Jan had hen uitgenodigd om de beiaard te bezoeken en speelde enkele Oekraïense liedjes. Ze begonnen spontaan mee te zingen en zo is het idee geboren om dit tijdens het EMJ te doen, want het EMJ staat al 70 jaar lang voor verbroedering en vrede. Ze zingen boven in de toren, maar worden naar buiten toe versterkt. Zo willen ze hun drang naar vrede in Oekraïne van de daken zingen.

Iedereen welkom om te komen luisteren.