Succesvol solistenconcours Slagwerkers

BUDEL – Afgelopen zaterdag 23 april hebben de slagwerkers Daan Adriaens, Joep van de Moosdijk, Thijs de Bresser, en Doris Aendekerk van EMM uit Budel deelgenomen aan solistenwedstrijden van de Brabantse muziekbond in Helmond. In Helmond waren ongeveer 40 slagwerkers ingeschreven voor hun solo optreden.  Er waren deelnemers van alle leeftijden en niveaus. De optredens werden beoordeeld door een vakkundige jury. Zij belonen de prestatie met punten op verschillende onderdelen, en geven hun feedback in een uitgebreid juryrapport met tips en tops. Bij het behalen van 85 punten of meer is men meteen zeker van deelname aan het NK. 

Voor de 4 slagwerkers uit Budel was het de eerste deelname aan een solistenconcours. Daan en Joep behaalden respectievelijk 84 en 83 punten met hun optredenop kleine trom in de Jeugddivisie. Thijs behaalde maar liefst 87 punten op Multi-percussie in de 4de divisie. Doris behaalde 81 punten op Marimba, eveneens in de 4de divisie. Hiermee verdienden ze een uitnodiging voor de Brabantse Kampioenschappen in Steenbergen op 22 mei, waar ze zich kunnen plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap op 11 juni in Maarheeze. Thijs de Bresser is hiervoor al geplaatst dankzij zij goede optreden van afgelopen zaterdag. De slagwerkers hebben afgelopen zaterdag een leuke en leerzame dag gehad en kijken er naar uit om in de toekomst nog vaker op het podium te ogen staan. Wij wensen Daan, Joep, Thijs, en Doris veel succes tijdens het volgende optreden.