Wie wint straks in mei de Champions League?

Het is al met al weer een verrassend toernooi geworden, de Champions League. We hebben veel spectaculaire wedstrijden gezien en dat schept verwachtingen. Nog drie wedstrijden te gaan. Welke sterren gaan straks schitteren tijdens de finale in Parijs? Wie staat straks met de cup met de grote oren boven het hoofd? 

Nederlandse inbreng: Ajax viel tegen in knock-outfase
Voetbalfans en -analisten laten zich bij het doen van voorspellingen niet zelden leiden door enig chauvinisme, dat zagen we ook in Nederland. Met topscorer Sébastien Haller en galavoorstellingen zoals tegen Borussia Dortmund zou Ajax een kanshebber zijn om het tot de laatste vier te schoppen. Na de winterstop is die bloedvorm ver te zoeken bij de Amsterdammers, maar in de groepsfase hebben we genoten van de capriolen van Antony en het ontluikende talent van Jurriën Timber. 

Outsider Villareal
Geen Nederlandse ploeg dus, zoals in 2019. Wel de verrassende aanwezigheid van Villareal, dat niet alleen Juventus, maar ook het onverslaanbaar geachte Bayern München uitschakelde. De Spaanse subtopper heeft niet de meest aansprekende namen in de selectie zoals de andere drie halvefinalisten die wel hebben. Maar we hebben eerder gezien dat een mix van eigen jeugd en enkele slimme aankopen je heel dichtbij de finale kan brengen. Villareal kan vrijuit spelen en is zijn supporters niks verplicht. Met een 2-0 achterstand tegen Liverpool is nog van alles mogelijk, in het stadje nabij Valencia.

De negen levens van De Koninklijke
Niemand gaf een stuiver voor Real Madrid in de achtste finales, toen miljardenelftal Paris Saint-Germain wachtte. Messi, Mbappé en Neymar zouden de toen kwakkelende Madrilenen wel even oprollen. Maar de Koninklijke geeft nooit op en bewees andermaal dat de titel niet gekocht kan worden: PSG trok in een spectaculair schouwspel aan het kortste eind en werd het lachertje van Europa genoemd. Daarmee doen we Real Madrid tekort, omdat titelhouder Chelsea eveneens werd onttroond en Manchester City minimaal afstand kon nemen in de heenwedstrijd (4-3). Benzema en Modrić, je kunt ze pas afschrijven als ze hun korte broek niet meer aantrekken. 

“Als je garantie wilt…”
De kenners zetten in op wederom een Britse eindzege, niet alleen omdat Liverpool en Manchester City al een voorsprong hebben, maar ook omdat ze het meest constant presteren. Maar wie weet kan Villareal de negatieve traditie van in de halve finale strandende teams als RB Leipzig, Olympique Lyon en Ajax doorbreken. Ze hebben niks te verliezen, luidt een onverwoestbaar cliché. En ontsnapt Real voor de zoveelste keer dit seizoen? De onverzettelijke Champions League-winnaar Mark van Bommel zei het al: als je garantie wilt, moet je een wasmachine kopen.

Legaal een gokje wagen
Voetbaldeskundigen, elk land heeft er bijna net zo veel als inwoners. Menigeen verhoogt de adrenaline tijdens de wedstrijdavonden door vooraf in te zetten op de uitslag. Tegenwoordig doe je dat snel, makkelijk en bovendien legaal bij partijen met een licentie: kijk op betrouwbarebookmakers.nl hoe het werkt en beleef dubbele wedstrijdspanning!