Rayon Kampioenschappen handboogschieten

BUDEL – Afgelopen weekend werden op verschillende binnenlocaties de Rayon kampioenschappen geschoten van de Nederlands Handboogbond op een afstand van 25 meter.  De wedstrijd bestaat uit 5 proefpijlen en 50 tellende pijlen. Het is een 1-pijls-wedstrijd, wat betekent dat je per keer 1 pijl mag schieten waardoor de mentale druk hoog is: je moet immers die ene pijl meteen goed schieten. Voor de Grensjagers uit Budel hebben twee schutters meegedaan, Rob Jansen en Jelte Steer.  Beide schutters moesten op verschillende dagen en plaatsen strijden tegen andere schutters uit hun klasse vanuit heel Limburg en een stukje uit Noord-Brabant. Alleen de 24 beste schutters per klasse uit de NHB bondscompetitie mogen aan deze wedstrijd meedoen. Rob Jansen schoot de wedstrijd in de Recurve klasse 6 en heeft hierbij de Bronzen medaille mogen ontvangen voor zijn uitstekende prestatie. Jelte Steer moest zijn wedstrijd in Reuver schieten voor de categorie Recurve Onder 18 klasse 1 (cadetten). Hij wist hierbij de Gouden medaille te veroveren voor zijn uitstekende prestatie met een gemiddelde van 9,46. Met dank aan Sportivo Budel.

Beide schutters worden namens de Grensjagers van harte gefeliciteerd! Heeft u interesse in deze prachtige sport, hetzij recreatief of prestatiegericht waarbij het gaat om concentratie – techniek – zelfvertrouwen – ontspanning, dan nodigen wij u van harte uit om geheel vrijblijvend een kijkje te komen nemen in de sportzaal in de Borgh. We zijn aanwezig op dinsdag- en woensdagavond vanaf 19.00 uur.  Vragen: [email protected] of kijk op de website www.grensjagers.nl

Op de foto Jelte Steer en Rob Jansen