Koeiendans in Maarheeze 

MAARHEEZE – Op zondag 8 mei worden de koeien van de familie Schepens uit Maarheeze , na een lange winterperiode, weer losgelaten in de wei. Die dag zet het Maarheeze melkveebedrijf, dat onder de noemer De Melktap verschillende zuivelproducten maakt, het bedrijf open voor het publiek. Iedereen kan, na een pauze van twee jaar, weer als vanouds, kijken bij de koeien hoe ze in de luxe moderne stal vertroeteld worden. Waar ze kunnen eten wanneer ze willen, liggen wanneer ze willen in een heerlijk dik gestrooid bedje, gemolken worden wanneer ze willen waar ze nog heerlijke brokjes krijgen de klauwen zuiver gemaakt worden en als ze klaar zijn nog een verzachtende spray op het uier krijgen, even de haartje goed doen onder de borstel wanneer ze willen. Om 13.30 uur zullen de dames een vreugdedansje laten zien wanneer ze eindelijk weer naar buiten mogen.

De kinderen kunnen genieten op het springkussen, stormbaan, traptractorbaan, rodeostier, speeltuin, paardrijden, dieren knuffelen, strokasteel en een ballon laten vouwen in een dier die jij wilt hebben. Een mooi dagje uit met je gezin. En voor de lekkere trek is er het heerlijk boerderij ijs en een frietwagen. Kinderen tot 4 jaar krijgen gratis toegang, vanaf 4 jaar wordt er €4 per persoon entree gevraagd. Let op: ben op tijd! Zodat u de dans niet mist. Kom niet op het laatste moment.