Dier zkt baas

Vanaf nu heeft HAC Weekblad iedere maand speciale aandacht voor een (huis)dier dat momenteel in een asiel verblijft. Doel is uiteraard om een baasje te vinden voor het beestje en daarom stellen we er iedere maand één voor aan de lezers. Wellicht maakt dit (huis)dier uw gezin compleet! Wist je trouwens dat adoptiedieren meestal in erg goede conditie zijn dankzij de medische bijstand die zoals inentingen en sterilisatie die ze reeds krijgen in het asiel? Bovendien verblijven ze daar in een liefdevolle omgeving, wat ze hopelijk in hun nieuwe thuis ook mogen verwachten. Deze rubriek komt tot stand in samenwerking met Regionale Opvang Zwerfdieren Eindhoven (ROZE).

Deze maand boerderijkat Robin 

“Dit is onze Robin, een voormalige “verwilderde” boerderijkat die bij ons binnengebracht is omdat hij niet gewenst was op de plek waar hij rondliep. Inmiddels zit Robin al een tijdje bij ons in de opvang en zien wij eigenlijk dat hij progressie maakt als we het hebben over sociaal gedrag. In het begin vond hij ons echt reuze eng en aanraking was uit den boze.

Helaas had Robin erg veel last van zijn ogen toen hij binnenkwam. Hij hield zijn ogen eigenlijk bijna de gehele dag helemaal dicht en keek af en toe heel voorzichtig door een spleetje. Wat bleek? Hij had ontzettend ontstoken ogen. Hij heeft hier orale medicatie voor gehad omdat het zalven van zijn ogen niet te doen was. Gelukkig sloeg de medicatie erg goed aan en kunnen wij sinds kort meneer zijn prachtige kijkers bewonderen! We merken ook dat sinds hij zijn ogen goed open kan doen zijn socialisatie steeds beter gaat. Hij neemt brokjes aan uit je hand, maar aanrakingen zijn nog steeds ‘not-done’. Dan krijg je op zijn ‘kats’ gezegd een nette corrigerende tik en wat geblaas.

Dus heb je ervaring met (wat bangere) katten en heb je genoeg liefde, rust en geduld om van deze bang schat een lieve huiskat te maken? Neem dan contact op met ROZE, dan kan er snel een eerste ontmoeting gepland worden. ROZE, https://rozeindhoven.nl , tel. 0031 40-7470147 (maandag t/m vrijdag van 10:00 uur tot 16:00 uur, zaterdag van 13:00 uur tot 16:00 uur of mail naar info@rozeindhoven.nl

Foto boerderijkat Robin