Jubilerend vv Maarheeze haalt uit tegen Swalmen

MAARHEEZE – Op zondag 1 mei 1932 werd de voetbalvereniging in Maarheeze opgericht bij cafe Guns. Afgelopen zondag 1 mei 2022, 90 jaar later, speelde het vaandelteam haar thuiswedstrijd tegen DES Swalmen en sierde het jubileum op met een sprankelende 8-0 overwinning.

Op een zonnig sportpark De Romrijten zette Maarheeze gelijk vanaf de aftrap tegenstander Swalmen onder druk en meteen al in de eerste minuut leek Maarheeze de score te openen. Een schot tegen de onderkant lat bleek echter volgens de scheidsrechter niet de doellijn te hebben gepasseerd. De stemming was hiermee uiteraard gezet en 2 minuten later was het wel raak. Vanuit een vrije trap scoorde Ralf van Beek met een strak schot in de linker onderhoek de 1-0.

2 minuten later omspeelde Remy Verhoeven de keeper en legde de bal af op Jordy van zon die de 2-0 mocht aantekenen. Het publiek van de jubilerende vereniging ging er eens goed voor zitten en ze werden nog voor rust getrakteerd op 2 doelpunten. In de 24e minuut scoorde Sammy Dirkx de 3-0 en 10 minuten later nam Mayco Verrijdt een corner die door de keeper van Swalmen in het eigen doel werd gestompt nadat dezelfde keeper vlak ervoor nog de held was doordat hij een penalty had gestopt nadat Jordy van Zon in de 16 meter van Swalmen gevloerd was.

Na de rust zette Maarheeze de feeststemming door. In de 47e minuut scoorde Sammy Dirkx het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Vanaf rechts sneed hij naar binnen en met links krulde hij de bal prachtig in de kruising: 5-0.

Nadat achtereenvolgens Jordy van Zon en Sammy Dirkx ieder de lat getroffen hadden was het in de 80e minuut invaller en jeugdig talent Karsten Hulsbosch die via een strak schot de 6-0 op het scorebord bracht. Deze zelfde 17-jarige debutant bracht een minuut later Sammy Dirkx in stelling om 7-0 aan te laten tekenen en nam uiteindelijk met een prachtig bekeken schot van buiten de 16 meter de 8-0 eindstand voor zijn rekening. Een mooi debuut voor Karsten Hulsbosch die na afloop ook nog de titel “Man van de wedstrijd” kreeg toebedeeld.

Voor Maarheeze was het een mooie wedstrijd die het 90-jarige jubileum extra glans gaf.

Volgende week zal Maarheeze gaan proberen om koploper sv Laar een eerste puntenverlies te laten lijden. We rekenen ook dan weer uiteraard op vele supporters in Laar-Weert waar om 14.30 de aftrap zal plaatsvinden!

Foto Hennie Roosen