Oldtimertractoren weer van stal voor Keientrek Gastel

GASTEL/SOERENDONK – Liefhebbers van bulderende terreinwagens, maar vooral van ronkende en steigerende oldtimertractoren komen dit weekend aan hun trekken aan de Kouwbergen, tussen Gastel en Soerendonk. Daar wordt op zaterdag en zondag de zesde editie van Keientrek Gastel gehouden. 

Door Roy de Leijer

De organisatie is opnieuw in handen van de Stichting Keientrek. De trekkers die tijdens het Gastelse tractortreffen hun opwachting maken zijn allemaal 35 jaar of ouder. Er worden dit jaar zo’n tachtig oldtimers aan de start verwacht.

De tractoren slepen met een ketting een of meerdere blokken beton over een uitgezette baan. Degene die het verst komt heeft gewonnen. 

In het verleden werden de trekkerbehendigheidswedstrijden later in het jaar gehouden. Eerst in september en daarna in augustus. Omdat veel mensen dan op vakantie zijn, heeft de stichting gekozen voor een nieuwe, vroegere datum.

Bestuurders van een twintigtal terreinwagens kunnen zich zaterdagavond uitleven met het slepen van zware betonblokken. In de feesttent zorgt de band Rebels without a Clue voor de muzikale omlijsting.

Op zondag is het de beurt aan ‘antieke’ tractoren in alle soorten en maten om hun motorische spierballen te tonen. Ook de gloeikoppenklasse is weer in het programma opgenomen. In deze klasse gaan de échte oude beestjes de strijd met elkaar aan.

Keientrek Gastel vindt plaats op zaterdag 7 en zondag 8 mei. Op zaterdag begint het programma om 18.00 uur. Op zondag is het publiek vanaf 09.15 uur welkom op het keientrekterrein aan de Kouwbergen (tussen Gastel en Soerendonk). De entree is telkens gratis. Er is een frietwagen aanwezig en er is ook aan kindervermaak gedacht.