sv Budel speelt gelijk tegen Wilhelmina Boys

BUDEL – sv Budel heeft afgelopen zondag met 1-1 gelijk gespeeld tegen concurrent Wilhelmina Boy’s. Budel speelde opnieuw in de vertrouwde 4-4-2 opstelling, waarin Jeroen Bogers wegens blessures van Stef, Luc en Wouter een basisplaats had gekregen in de achterhoede. 

In een aantrekkelijke eerste helft was de eerste kans voor Budel. Een schot van aanvoerder Rik Bogers belandde recht in de handen van de keeper. Even later redde sv Budel doelman Dennis van Gils op een schot van de spits van Wilhelmina Boy’s. In de 12e minuut kwam Budel op voorsprong toen een vrije trap van Stan van Leeuwen hard binnen werd geknikt door Jelle Martens. In de 21e minuut stond het alweer gelijk toen een schot van 20 meter onhoudbaar in de rechterbenedenhoek verdween. Vrij snel daarna moet Thijs van Geldorp geblesseerd het veld verlaten Hij werd vervangen door JO19-1 speler Sepp Aendekerk. Het spel golfde op en neer, met kleine kansen voor Jasper Beerten en Youri Bogers en een grote kans voor de nummer 10 van Wilhelmina Boy`s. Net voor rust waren er nog kleine kansjes voor Budel voor Sepp en Youri. Ruststand 1-1.

Na rust zagen de toeschouwers een saaie wedstrijd met twee ploegen die niet wilden verliezen. Jasper Beerten moest (na een harde charge) geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Budel 2 speler Cody van Rooy. In de 65e minuut was een kans voor sv Budel na een aanval via Sepp, Youri en Stan, maar de Wilhelmina-doelman kon redden.  sv Budel bleef het proberen. De beste mogelijkheid was er in blessuretijd. Een hard schot van Youri kon ternauwernood gekeerd worden. Eindstand 1-1. Een terechte puntendeling. Het blijft ontzettend spannend onderin.

Foto Jelle Martens