Verkeersveiligheidstraining

HAMONT-ACHEl – Om de fietsvaardigheid van kinderen te oefenen en hun voor te bereiden op het fietsexamen, voorzien de LO-leerkrachten van de verschillende scholen een oefenparcours. De schrijnwerkers van de stadswerf maakten hiervoor verschillende toestellen. Deze werden afgelopen maandag voor het eerst getest door de kinderen van De Achellier. Volgende week woensdag, 11 mei, staat het grote fietsexamen op de agenda. Alle kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar van de Hamont-Achelse scholen springen dan op hun fiets voor een 7 km lange fietstocht doorheen het centrum van Hamont of Achel. Op deze manier tonen ze aan dat ze klaar zijn om het verkeer te trotseren. De route van het fietsexamen werd afgelopen week ook permanent bewegwijzerd. Zo kunnen leerlingen samen met hun ouders het parcours al een keertje ontdekken voor ze deelnemen aan het echte fietsexamen. Het stadsbestuur wenst alle leerlingen uit het vijfde en zesde studiejaar alvast veel succes toe!