Wees actief, shop sportief! 

HAMONT-ACHEL – De actie ‘Wees actief, shop sportief!’ blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Met deze koopactie wil het stadsbestuur samen met Unizo inwoners van Hamont-Achel stimuleren om op een sportieve manier te blijven winkelen. Bewegen is namelijk gezond, én we zorgen zo indirect ook voor een rustigere en veiligere omgeving. De actie loopt van 15 mei tot en met 30 juni en geldt bij alle deelnemende Hamont-Achelse handelaars.

Wie bij lokale handelaars winkelt, steunt de lokale economie. Wie dat te voet of met de fiets doet, draagt bij aan een rustigere, veiligere en gezondere leefomgeving in Hamont-Achel. Lokale handel en welzijn zijn dan ook exact de twee pijlers waar de actie ‘Wees actief, shop sportief!’ voor staat.

Ga jij te voet of per fiets boodschappen doen bij een lokale handelaar? Dan ontvang je een stempel op een spaarkaart en maak je kans op mooie prijzen. Als hoofdprijs voorziet de stad dit een prijzenpot van wel 1.000 euro met maar liefst twee VVV-bonnen ter waarde van 250 euro. Deze VVV-bonnen kan je spenderen bij de deelnemende handelaren in Hamont-Achel. Een leuke prijs waar je ook nog eens de lokale economie mee steunt. Een echte win-win dus. De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 26 augustus om 19.00 uur in het Michielshof te Achel.  Haal je spaarkaart af bij de lokale handelaars, op het stadhuis, het gemeenschapshuis, in de bibliotheken of op het VVV-kantoor en shop sportief! Is je spaarkaart vol? Dan kan je deze tot en met 7 juli binnenbrengen bij het stadhuis, gemeenschapshuis, UiTpunt of Huis van het Kind. De lijst met deelnemende handelaars vind je terug op www.hamont-achel.be/weesactief