Budel verliest van Reusel Sport met 2-1

BUDEL – sv Budel is volop verwikkeld in de strijd tegen degradatie. De club heeft zichzelf een slechte dienst bewezen tegen concurrent Reusel Sport te verliezen.

Er was een basisplaats voor spits Wilgard Vos, die de niet geheel fitte Jasper Beerten verving. Vanaf het begin was Reusel Sport de bovenliggende partij, dat met veel inzet de strijd aanging. In de 4e minuut het eerste gevaar. Een vrije trap vanaf 25 meter ging net naast het doel van Dennis van Gils. Niet veel later scoorde Reusel uit een counter over de rechterkant. Er volgde een voorzet naar de Reuselspits die dit kansje verzilverde: 1-0. Het duurde tot de 21e minuut voordat Budel voor het eerste voor gevaar kon zorgen. Rik Bogers stuurtde Youri Bogers weg, maar zijn schot kon door de keeper van Reusel gekeerd worden. Net voor rust kon Jochem Spee een gevaarlijke aanval van Reusel over de linkerkant onschadelijk maken. Ruststand 1-0. In de rust werd de ongelukkig spelende Wilgard Vos vervangen door Jasper Beerten. Opnieuw was het begin voor Reusel, Jochem moet al snel redding brengen op de lijn na een schot, en niet veel later werd een doelpunt van Reusel afgekeurd vanwege buitenspel. Tien minuten na rust was er een kansje voor Rik, maar zijn schot werd door de keeper gekeerd. sv Budel ging feller spelen en kreeg kansen: Jaspers’ schot werd geblokt en een kopbal van Youri belandde op de paal. Reusel hanteerde steeds vaker de lange bal om onder de druk uit te komen. sv Budel gaat offensiever spelen en bracht met Thomas Beerten een extra aanvaller. Hij verving zijn broer Luc. Maar het doelpunt viel aan de andere kant: 2-0. sv Budel ging alles-of-niets spelen en bracht Sem Stevens in de ploeg voor Thijs van Geldorp. Dat resulteerde in de 88e minuut in een kans voor Youri, maar ook nu ontbrak het aan geluk. In de blessuretijd was er dan toch een doelpunt voor Budel: Jochem speelde Youri aan en hij scoorde de 2-1. Er was te weinig tijd voor een eventuele gelijkmaker. Het resultaat…een hele zure nederlaag voor Budel. Het wordt nog billen knijpen om de nacompetitie te ontlopen. Donderdagavond speelt Budel thuis tegen Gestel en zondag uit tegen Hoogeloon.