Dubbelvoorstelling Andries Tunru en Beperkt Houdbaar 

MAARHEEZE – Met de dubbelvoorstelling “In theorie” van Andries Tunru en “Canvas” van Beperkt Houdbaar sluit AK de Smeltkroes op zaterdag 21 mei het turbulente theaterseizoen 2021-2022 af. Het is meteen ook de laatste ‘inhaalvoorstelling’, die oorspronkelijk voor 12 december 2020 op het programma stond en die via een tweede poging in december uiteindelijk anderhalf jaar later op de planken van De Smeltkroes komt te staan. Intussen is het programma voor 2022-2023 rond, en ligt er voor na de zomer een nieuw theaterseizoen voor ons vol fonkelnieuwe voorstellingen!

Afsluiting met een ‘dubbelklapper’

De afsluiting van het huidige theaterseizoen vindt bepaald niet in stilte plaats! Andries Tunru is een inmiddels bekende naam in cabaretland. In zijn tweede programma, dat getuige de landelijke recensies zeer goed ontvangen werd, haalt deze voormalige Cameretten-winnaar zijn psychologiediploma onder het stof vandaan. Met zichzelf als welwillend onderzoeksobject neemt hij het mens-zijn stevig onder de loep. Met slimme grappen, een aanstekelijke energie en vlijmscherpe improvisaties ontleedt hij opgewekt zijn – en daarmee onze – binnenwereld. Want waarom is half-vijf-in-de-kroeg-Andries zo anders dan Kerst-bij-de-schoonouders-Andries? Van verliefd zijn tot verlegen, van hunnie tot wij: wie weet wat we tegenkomen! In het tweede deel van de voorstelling sluit improvisatieacteur Johan Hoekstra aan. Twee acteurs, één muzikant, geen script. Improvisatietheater met een cultstatus, zó virtuoos dat je ’t moet zien om te geloven. Samen met multi-instrumentalist Joep Hullegie beginnen ze met absoluut niks. Een blanco canvas dus, waarop zij – geïnspireerd door verhalen uit het publiek – een  compleet universum ontvouwen. Niets ligt daarbij vast, en alles kan!

Entreekaarten nog geldig

Houders van entreekaarten voor de voorstelling die oorspronkelijk in december 2020 zou plaatsvinden, kunnen hun kaarten voorafgaand aan de voorstelling omruilen bij de kassa van De Smeltkroes. Omdat bij de kaartverkoop destijds nog rekening gehouden moest worden met een beperkte zaalcapaciteit, zijn er extra kaarten vrijgekomen nu De Smeltkroes weer onbeperkt bezoekers mag ontvangen. Deze kaarten zijn á € 17,00 nog te koop via de website van AK de Smeltkroes (www.akdesmeltkroes.nl) en bij de kassa, voorafgaand aan de voorstelling zelf.

Seizoen 2022-2023

Bij het verschijnen van dit artikel wordt de allerlaatste hand gelegd aan het komende seizoen van AK de Smeltkroes. In dit vijfendertigste (!) seizoen zijn wederom vijf jeugdvoorstellingen, vijf matineevoorstellingen, tien exposities en negen cabaret- en muziekvoorstellingen geprogrammeerd. Ter gelegenheid van de 35e ‘verjaardag’ van AK de Smeltkroes is er bovendien een extra voorstelling geprogrammeerd, waarvan de inhoud nog even een verrassing blijft. Omdat er in de afgelopen twee seizoenen geen abonnementen aangeboden werden, zullen álle bezoekers die in deze periode één of meer cabaret- en/of muziekvoorstellingen van AK de Smeltkroes bezochten, per mail benaderd worden. Zij worden in de gelegenheid gesteld om al in te schrijven op nieuwe voorstellingen, voordat de vrije verkoop start.

Foto Andries Tunru – Fotocredit Super Formosa Photography/Studio Daad