Ledûb Dames 1 eindigen als 4e

BUDEL – “Afgelopen weekend stond de allerlaatste wedstrijd op de planning. Hiervoor moesten we eerst een wereldreis afleggen naar Haarlem. Eenmaal aangekomen in Haarlem moesten we nog even wachten op de heren van Spaarnestad die nog even de wedstrijd met een 5 setter binnenhaalde. 

Door Shanou van Hameren

Nu mochten we dan echt beginnen. Helaas was dit de laatste wedstrijd voor drie van onze dames. Anne, Sanne en Maud gaan ons komend seizoen verlaten. 

Met Maren, Maud, Lynn, Lina, Laura, Luna en Daielle begonnen we vol goede moed aan de eerste set. Deze liep aan het begin wat moeizaam en we moesten even op gang komen. Het was wat stilletjes in het veld en het was moeilijk om toch de bal aan de andere kant op de grond te krijgen. Op 14-14 liepen we mede door Luna haar serve uit tot 14-18. Mede door veel fouten aan de andere zijde hebben we deze set kunnen winnen. 

De volgende set was toch even andere koek. We begonnen deze set dan ook erg sterk en we kwamen meteen op een grote voorsprong. Daielle regelde in het achterveld dat de ballen aan het net kwamen en de balletjes werden via Maren mooi afgemaakt aan het net. Toen ineens werd Anne als diagonaal in het veld gewisseld en speelde we een paar punten met Lynn als spelverdeler. En nondeju wat ging dat goed. Er gebeurde dingen die nog nooit eerder vertoond waren. Anne dacht even een driemans blok te zetten, Lynn liet even haar set kunsten zien, maud had een geweldige serves reeks en het was me toch een mooi feestje langs de kant. We wonnen deze set dan ook makkelijk met 25-10. 

Maar toen…Met de vorige set nog in ons hoofd begonnen we vol goede moed met de derde set. We gingen traag van start en liepen al snel tegen een achterstand aan. We waren met veel dingen bezig behalve ons eigen spelletje spelen. Natuurlijk moesten onze publiekswissels ook nog deze set plaatsvinden voor onze dames. Als eerste mocht Maud het veld verlaten en die kon het natuurlijk niet droog houden. We moesten natuurlijk weer terugschakelen naar de wedstrijd. Als we dit willen winnen moeten we alles geven. Al snel kwam Spaarnestad op een 23-19 voorsprong. En eerlijk gezegd waren wij drukker bezig met de publiekswissel van Anne en Sanne die nog moest komen dan de set winnen. Oeps! Maar toen kwam Juul aan serve en die serveerde ons toch een paar mooie aces! We kwamen terug tot 23-23 en toen konden we eindelijk onze publiek wissels toch nog doen. Ook Sanne en Anne konden het niet droog houden natuurlijk. Nog even ging het gelijk op en kwam Spaarnestad als eerste op een setpoint. Maar wij wisten deze om te draaien door een matchpoint voor ons. Lina maakte deze spannende set dan ook af met 2 harde knallen. Dit resulteerde in een 3-0 winst! En een mooie 4e plek op de ranglijst. 

Wij willen al onze supporters, sponsoren, ballen kinderen en moeders, tellers, fotograaf en iedereen die voor ons heeft klaargestaan dit seizoen enorm bedanken! Wij hadden dit niet gekund zonder jullie! 

Vrijdag gaan wij nog een keer met het team op stap en hebben we nog wat leuke activiteiten op de planning staan. Wij zien ons volgend jaar weer!”