Van afval je eigen instrument maken

VALKENSWAARD  – Meestal maak je muziek op een muziekinstrument, maar wist je dat je ook van afval en oude rommel zomaar je eigen instrument kunt maken? Onder de naam ‘De Mixerij’ organiseert Theater De Hofnar in samenwerking met alle medepandgebruikers op woensdag 18 mei om 15.00 uur de gratis workshop het ‘Afvalorkest’.

Bij het ‘Afvalorkest’ ga je eerst aan de slag met zelf meegenomen afval. Denk aan een pan, potten, doosjes of… nou ja, we zijn benieuwd wat je meebrengt. Aangevuld met extra materialen maak je zo je eigen afvalinstrument. De workshop is voor kinderen tussen de 8 en 14 jaar en vindt plaats ‘Boven de boeken’ (bovenin Bibliotheek De Kempen). Natuurlijk maak je niet alleen een afvalinstrument, je gaat er ook muziek mee maken. Tot slot geven de deelnemers om 16.30 uur in de theaterzaal van De Hofnar een spetterende presentatie, waarbij je al je fans mag uitnodigen! Voor deze activiteit kun je gratis kaarten bestellen door een mailtje te sturen naar cmd@valkenswaard.nl. Vermeld in deze mail de naam en leeftijd van de deelnemer(s) en het telefoonnummer waarop we je kunnen bereiken.