Beweegbank in Hamont-Achel 

HAMONT-ACHEL – Op donderdag 5 mei  werd in Achel-statie een beweegbank geplaatst. Deze bank geeft iedereen –  jong én oud – de kans om in openlucht te bewegen, aan z’n conditie te werken, even uit te rusten of gezellig te buurten met elkaar. De beweegbank blijft even op deze locatie staan voor ze doorreist naar een andere plaats in Hamont-Achel. Zo kan iedereen de bank een keertje uittesten. Wordt de beweegbank veel gebruikt? Dan wordt er  misschien een vaste beweegbank voorzien. Dit hangt volledig af van de feedback die de inwoners achterlaten. 

De beweegbank is uitgerust met diverse fitnessfuncties waarmee je jouw hele lichaam kan doen bewegen. Kriebelt het om deze beweegbank eens uit te testen? Kom ‘m dan snel ontdekken aan de parochiezaal in Achel-statie. De bank blijft hier een aantal maanden staan. Daarna verhuist hij naar een ander kerkdorp.

Reis doorheen Hamont-Achel

Een vast plekje heeft de beweegbank dus niet. Hij maakt een reis doorheen Hamont-Achel zodat iedere inwoner er in zijn of haar buurt kennis mee kan maken. Op deze manier wordt er getest of de beweegbank vaak gebruikt wordt, of niet. Dankzij een QR-code aan de beweegbank kunnen inwoners feedback geven over de bank. Valt deze in de smaak? Dan is er een mogelijkheid dat de stad een vaste beweegbank op deze locatie plaatst. 

Gratis initiatie met beweegcoach Istvan

Ben jij benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is met de beweegbank? Kom op 19 mei tussen 10.30 en 11.30 uur een kijkje nemen aan de Parochiezaal in Achel-Statie terwijl coach Istvan alle geheimen ervan ontrafelt. De initiatie is volledig gratis. Inschrijven is niet nodig. 

Krijg jij honger van al dat bewegen? Na de initiatie van Istvan kan je voor een gezonde versbereide maaltijd de knieën onder tafel schuiven op Buurtrestaurant Buurteluur. Je koopt hiervoor tot en met maandag 16 mei je voorverkoopkaart bij een van de voorverkooplocaties: 

  • -Dienstencentrum De Kring Hamont en Achel
  • -Parochiezaal Hamont-Lo
  • -Stadhuis en OCMW Hamont-Achel
  • -Tijdens de buurtrestaurants
  • -UiTpunt Hamont en Achel

Wie deelneemt aan de initiatie, ontvangt een gratis consumptie voor of tijdens het buurtrestaurant. 

Meer weten? Neem een kijkje op www.hamont-achel.be/beweegbank