Wereld MS-Dag 

PELT – Op 30 mei vindt de Wereld MS-Dag plaats. Een dag die zowel voor MS-Liga Vlaanderen als voor personen met MS zeer belangrijk is en die we niet zomaar voorbij willen laten gaan. Ieder jaar organiseert MS-Liga Vlaanderen (een goed doel en patiëntenorganisatie) een sensibiliserende activiteit om MS tijdens deze dag in de belangstelling te zetten. 

Een eerste activiteit die we organiseren is de MS-Express. Zie jij het zitten om te wandelen of lopen voor het goede doel? Neem dan in de week van 23 mei deel aan de MS-Express: een virtueel event in het kader van de wereld MS-Dag. Van maandag 23/05/2022 tot zondag 29/05/2022 zullen alle deelnemers zo veel mogelijk kilometers proberen te wandelen en te lopen. Door deze sportieve campagne te organiseren hopen we om onze MS-Liga Vlaanderen community in beweging te zetten én meer awareness te creëren rond MS. We hopen om personen met MS op deze manier een hart onder de riem te steken én bovendien een extra centje in te zamelen voor MS-Liga Vlaanderen als goed doel. Voel je het al kriebelen om te lopen of wandelen voor het goede doel? SUPER! Schrijf je in via onze website (https://samen.ms-vlaanderen.be/nl/acties/ms-express). Zo leggen we samen de MS-Express af: een sportieve route die ons op een virtuele manier langs tal van steden zal leiden. 

Daarnaast organiseren we ook een webinar ‘Een waarde(n)vol leven, ook met MS’ rond het thema mentaal welzijn en MS.  Hoe geef je jouw leven (terug) zin en kracht en haal je levensvreugde uit je leven met MS? Hoe zet je in op verbinding met jezelf, jouw waarden en met anderen om je heen? Hoe ga je om met vertwijfeling, obstakels en neerslachtige gevoelens omwille van MS? In onze webinar van zaterdag 28 mei (start om 10u00) leggen we de focus op mentaal welzijn en MS. Tijdens deze bijna twee uur durende webinar komen de inzichten van 3 psychologen aan bod. De psychologen gaan tijdens dit webinar in gesprek met elkaar. Ze hebben elk hun eigen expertise op het vlak van mentaal welzijn. Ze gaan in op veelvoorkomende vragen die personen met MS zich stellen en geven je inspiratie waarmee je nadien zelf aan de slag kan gaan in je eigen verhaal.

Meer praktische informatie kan je terugvinden op onze website: https://www.ms-vlaanderen.be/webinar