Kandidaat-wethouders gemeente Cranendonck bekend

CRANENDONCK – De kandidaat-wethouders voor de gemeente Cranendonck zijn bekend. Het is de bedoeling dat de zittende wethouder, Marcel Lemmen (VVD), de komende vier jaar gezelschap krijgt van Karel Boonen (Cranendonck Actief!) en Hennie Driessen (ELAN).

Door Roy de Leijer 

Marcel Lemmen is in 2018 namens VVD Cranendonck – waar hij sinds eind 2016 bij betrokken is – gestart als wethouder Maatschappelijk en Sociaal Domein. De VVD’er keert als enige wethouder terug in het nieuwe Cranendonckse college. Lemmen studeerde Commerciële Economie. Voor zijn wethouderschap werkte hij in het bedrijfsleven bij een overheidsadviesbureau als manager en adviseur. Lemmen was voorzitter van zowel de oudervereniging als de medezeggenschapsraad van OBS De Triolier Budel. Ook was hij actief als vrijwilliger bij Cordaad Welzijn. 

Met Hennie Driessen komt ELAN met een verrassende keuze als wethouderskandidaat. De politieke nieuwkomer is geboren en getogen in Soerendonk. Hij is opgeleid als maatschappelijk werker en was jarenlang als voorzitter actief in het lokale jeugdwerk bij Stichting Jeugdcomité Soerendonk (SJS). Vanaf 2008 is Driessen voorzitter van stichting Dorpsraad Zurrik. Van 2010 tot 2017 was hij ook voorzitter van het gemeentelijk overleg met alle actieve dorpsplatforms van de gemeente Cranendonck. Binnen het Sociale Domein van de gemeente Cranendonck is hij vanaf 2010 actief als lid van de ZorgAdviesRaad Cranendonck.

Karel Boonen woont bijna 25 jaar in Maarheeze. De afgelopen 8 jaar was hij raadslid namens Cranendonck Actief! Daarvoor heeft hij ruim 20 jaar gewerkt als gemeentesecretaris van drie gemeenten (waaronder ook Cranendonck in de periode 1998-2002). De laatste jaren heeft hij onder meer gewerkt als (interim)bestuurder bij een aantal woningcorporaties en als toezichthouder bij een organisatie voor de opvang van dak- en thuislozen. Tijdens een extra raadsvergadering op dinsdag 24 mei worden de kandidaat-wethouders voorgedragen voor benoeming. 

Foto: V.l.n.r.: Karel Boonen, Hennie Driessen en Marcel Lemmen.