Koningschieten handboogsportclub de Grensjagers

BUDEL – Na 3 jaar werd afgelopen weekend in De Borgh het jaarlijkse Koningschieten weer georganiseerd door de Grensjagers. Na het welkomstwoord van voorzitter Jochem Looijmans werd er eerst genoten van een heerlijke lunch. Tijdens deze clubwedstrijd hebben ook veel nieuwe enthousiaste leden voor het eerst meegedaan. De wedstrijd bestaat uit 5 proefpijlen en 25 tellende pijlen geschoten op 18 of 25 meter, afhankelijk van je leeftijd. Elke geschoten pijl mag niet door de schutters zelf gehaald worden zodat de uitslag geheim blijft. Na een korte pauze mogen door de beste schutters de resterende 10 pijlen geschoten worden. Pas nadat alle 35 tellende pijlen zijn geschoten wordt bekendgemaakt wie zich komend jaar Koning, Hoogste Dame, Jeugd Koning, Aspiranten Koning en de schutter met het Hoogste Gemiddelde mag noemen van de Grensjagers. Respectievelijk voor dit jaar zijn dat: Mike Meurkens, Jacqueline Looijmans, Jelte Steer, Dean Ouwersloot en Ben Verhoeven. Dean Ouwersloot is behalve Aspiranten Koning ook de hoogste Nieuwkomer bij de Grensjagers. Het meeste aantal punten is dit jaar door Jelte Steer geschoten: 327 van 350 te behalen punten. Heeft u interesse in een proefles, stuur een mail sturen naar info@grensjagers.nl of kijk op de website www.grensjagers.nl