Hemelvaartsbraderie in Budel-Schoot

BUDEL-SCHOOT – Het centrum van Budel-Schoot is op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei, weer het decor van de jaarlijkse braderie. Het evenement wordt opnieuw gehouden door Rood-Wit ’67. Drie jaar geleden nam de voetbalclub het stokje over van harmonie Sint Antionius. Bij de 42ste editie wordt grotendeels voortgeborduurd op de destijds ingeslagen weg, met daarbij het Vogelsplein als het centrale middelpunt van de braderie-activiteiten. 

Koopjesjagers kunnen op donderdag 26 mei van 12.00 tot 17.00 uur terecht in het dorpshart van Budel-Schoot. Ook de liefhebbers van gezelligheid komen helemaal aan hun trekken. Behalve bij café De Sport wordt er dit jaar opnieuw op het Vogelsplein een terras ingericht. Er is die middag onder meer een optreden van zanger Quintijn Lohman. Verder zijn er verschillende demonstraties van sport- en dansverenigingen. Onder meer Unity Dance, T-Force en M&M geven acte de présence.

Nieuw dit jaar is het feestprogramma dat ’s avonds na afloop van de braderie op het Vogelsplein wordt gehouden. “We gaan door tot 23.00 uur. Ook komt er dit jaar een professioneel podium op het plein te staan. Vanaf 18.00 uur zijn er optredens van DJ Siem en de 2nd Hand Band”, vertelt medeorganisator Jordi van Leeuwen.

Het Vogelsplein wordt nog meer het middelpunt van de braderie. “We willen de dorpse sfeer benadrukken en de verbinding met andere verenigingen maken”, legt Liesbeth van der Kruijs uit.

Kinderen kunnen zich onder meer laten schminken en er zijn diverse attracties, zoals springkussens. Daarnaast worden er door handboogschietvereniging De Grensjagers demonstraties verzorgd.

Er is weer van alles te koop op de braderie. Jolanda Lammers is tevreden over het aantal aanmeldingen: “Er zijn dit jaar veel nieuwkomers, maar ook mensen die weer terugkeren na een paar edities te hebben overgeslagen. We zitten nu op ruim vijftig kramen en twintig standplaatsen.” De entree is gratis. Het huren van een kraam of standplaats is nog mogelijk. Voor meer info zie: www.braderiebudelschoot.nl

Door Roy de Leijer