FC Cranendonck 1 boekt grootste overwinning dit seizoen

CRANENDONCK – Deze zondag speelde FC Cranendonck een leuke en attractieve wedstrijd tegen vv EMS uit Roermond. Vanaf het allereerste begin was FC Cranendonck heer en meester. Er werd van achter uit goed opgebouwd en duels werden overal gewonnen. Daardoor liet het vv EMS geen kans en al snel werden enkele kansen gecreëerd.  Het vizier stond echter nog niet op scherp, alhoewel we daar niet al te lang op hoefden te wachten. Na 16 minuten viel het eerste doelpunt. Een mooie, goedlopende aanval over links werd door Nick Smits vanaf de achterlijn mooi laag voorgegeven. Het was spits Ralph van Meijl die nog net zijn schoen tegen de bal kon zetten en daarmee de EMS doelman kansloos liet, 1-0. FC Cranendonck bleef goed voetballen en het volgende doelpunt viel al snel. Een mooie steekbal op Sam Cummins die daardoor alleen voor de EMS doelman kon opduiken. Met een geplaatste bal liet Sam de doelman kansloos en de 2-0 was daar. Alsof het niks was viel enkele minuten later de volgende goal. Een mooie snelle actie van Guus Teunissen over de linkervleugel, gevolgd door een lage voorzet op wederom Sam Cummins, die er alleen zijn voet tegenaan hoefde te zetten en de 3-0 liet aantekenen. FC Cranendonck bleef ook hierna goed doorspelen en liet vv EMS geen enkele kans. In minuut 31 viel de 4-0, nadat Driek van de Vorst na een mooie solo met een hoge voorzet Ralph van Meijl in staat stelde om zijn 2de goal te scoren. Met een harde geplaatste kopbal was de EMS doelman kansloos. En of het nog niet genoeg was viel er in de 39ste minuut doelpunt nummer 5. Guus Teunissen rondde een solo zelf af en pakte zodoende ook zijn goaltje mee. Na de pauze bleef FC Cranendonck de wedstrijd onder controle houden, maar de drang naar meer doelpunten was er niet meer. Al werd er al meteen na enkele minuten een penalty gegeven. Na een handsbal in het strafschopgebied maakte Ralph van Meijl zijn derde doelpunt. De toegekende penalty werd feilloos ingeschoten, 6-0. FC Cranendonck werd wat slordiger en 20 minuten in de tweede helft werd zo een slordigheid ook afgestraft. Een slechte paas achterwaarts werd door de EMS spits onderschept, waardoor hij recht op doelman Tom van Happen kon afstormen. In een eerdere situatie kon Tom nog redding brengen, maar nu was hij kansloos op de geplaatste bal, 6-1. Na het inbrengen van enkele jeugdspelers werd de wedstrijd afgesloten door een mooi doelpunt van de razendsnelle Tyn Adams. Een steekbal zette hem alleen voor de doelman en ja, daar wist Tyn wel raad mee. Hij zette met een mooie schuiver de eindstand van 7-1 op het scorebord.

Pupil van de week FC Cranendonck
CRANENDONCK – Op de foto staan spelers Siem de Laat en Tom van Happen met pupillen van de week Siem Kooken en Bas Antens. De foto werd genomen bij de wedstrijd FC Cranendonck tegen EMS die door FCC met 7-1 gewonnen werd.