Het tweede weekend in september: Corso & Cultuur Festival

VALKENSWAARD – Corso Valkenswaard en Theater De Hofnar presenteren: ‘Wereldse feesten’. Samen zorgen ze met het Corso & Cultuur Festival voor dé opening van het culturele seizoen in Valkenswaard. Wat kun je allemaal verwachten? Vrijdagavond 9 september presenteren diverse professionele artiesten met een preview hun nieuwe theaterprogramma in Theater De Hofnar. Op zaterdag 10 september zijn er van 12.00 tot 18.00 uur wederom kleurrijke dahlia-objecten te bekijken in het centrum van Valkenswaard. Bezoekers kunnen net als in 2021 te voet of met de fiets de dahlia-objecten bekijken en genieten van lokale dans- muziek- en toneelgezelschappen en straatoptredens. De Markt biedt podium aan lokale dansscholen en in Theater De Hofnar kun je genieten van toneel en muziek. Zaterdagavond vinden op het podium op de Statie vanaf 19.00 uur diverse muzikale optredens plaats. Zondag 11 september is uiteraard de Corsoparade. Vanaf 11.00 uur staan in het centrum van Valkenswaard de wagens verspreid over het parcours opgesteld. Vanaf 12.00 uur kunt u al figuranten, fanfares en muzikale acts verwachten. Alle wagens (ook de jeugd!) gaan om 14.00 uur tegelijk de parade rijden. Het publiek ziet daardoor direct een wagen, ongeacht de plaats aan het parcours. Na 1 ronde stopt elke wagen op de plaats waar die is gestart en kun je nog tot 16.30 uur genieten van de volledige acts op en rond alle wagens. 

In de namiddag kun je bij het podium op de Statie genieten van diverse optredens en op de Markt van straattheater en muziek. Om 19.00 uur is de prijsuitreiking op het podium op de Statie en daar kun je aansluitend genieten van muzikaal spektakel.