Ledûb meiden onder 19 tweede van Nederland

BUDEL – Zaterdag 21 mei was het dan zover: de finaledag van het NOJK voor meisjes A+ (Nederlandse jeugd kampioenschappen volleybal onder 19). Het team en staf van Ledûb Volleybal hadden zich zeer goed voorbereid de afgelopen weken door veelvuldig samen te trainen en oefenwedstrijden tegen dames 1-2 te spelen. 

Door Jeroen van Vugt

“Deze voorbereiding wierp haar vruchten af. We verzamelden op het vroege ochtenduur in Gennep waar de eerste poulewedstrijd tegen Dros Alterno op het programma stond. We starten met veel focus en toch wat spanning in het team de eerste set. We kwamen langzaam op dreef maar na een aantal punten werd de spanning over boord gegooid en waren we on fire. Dros Alterno werd weggespeeld en via 25-15 en 25-15 was 2-0 een feit. Een top start van deze finale dag want je moest bij de eerste 2 van de poule eindigen om kruisfinales te bereiken en dat was ons eerste doel. Op naar wedstrijd 2 tegen Emmen 95 die ook hun eerste wedstrijd hadden gewonnen met 2-0. Dat was dus meteen een soort finale want de winnaar was al bijna verzekerd van plaatsing voor kruisfinale. Kort maar krachtig, Emmen kreeg een serveer- en volleybalmasterclass van Ledûb en via 25-17 en 25-18 werd het wederom 2-0. Dat betekende dat Ledûb zo goed als zeker was van de kruisfinale. De derde wedstrijd tegen Sudosa Desto Assen was 1 set voldoende om eerste in de poule te worden en dat deden we dus direct. De tweede set was even de focus weg en moesten we voor het eerst deze dag in achtervolging 11-18 werd omgedraaid naar een mooie 27-25. Opnieuw dus 2-0 en zonder setverlies werd de kruisfinale bereikt. Hier stond Krekkers uit Mariaparochie te wachten. Een zeer sterk team dat in de poule 1-1 had gespeeld tegen topfavoriet VCN en Sliedrecht dus we wisten dat we aan de bak moesten. In een zinderende wedstrijd waar de ploegen erg aan elkaar gewaagd waren en onder aanmoediging van het in grote getalen opgekomen Ledûbpubliek trok Ledûb aan het langste eind 27-25 en 25-23: wederom 2-0! Zonder setverlies werd de finale bereikt. Na een explosie van vreugde moest de focus op de finale gericht worden, want daar wachtte VCN. Dit team was een mix van eredivisie en topdivisie speelsters en de hele dag maakte ze veel indruk. Voor de Ledûbmeiden Lina, Eva, Amy, Maren, Laura, Lynn, Lotte, Cespa,  Daielle en staf Shannou en Jeroen de uitdaging om het VCN moeilijk te gaan maken. De bedoeling was om met onze serve-druk en defence skills voor een verrassing te gaan zorgen. We zijn er vol voor gegaan maar VCN was een maatje te groot in deze finale.  De lange power meiden van VCN waren niet te stoppen en alles lukte bij hun. Ledûb deed wat het kon maar verloor met 25-17 en 25-18 en werd hierdoor 2e van Nederland. Dit is een historische prestatie voor de Budelse meiden en iets waar we heel blij mee zijn. Nogmaals dank aan alle supporters die de reis naar Gennep hebben ondernomen en hebben laten zien dat we een mooie club zijn en een top resultaat. Tweede van Nederland! Dat staat en daar zijn we super trots op.