Nieuw seizoen voor CC Palethe

PELT – Op dinsdag 7 juni om 20.30 uur organiseert CC Palethe een presentatieavond met het nieuwe jaarprogramma dat van start gaat op 28 augustus op de Oude Markt met Vlaanderen zingt. De toegang voor de presentatieavond in Palethe is gratis maar men moet wel reserveren bij de vrijetijdsbalie of via  www.palethe.be.
Door Ben Ieven 

Er staan zoals altijd een aantal grote namen op de lijst met zomaar even 90 podiumvoorstellingen. We denken dan aan Guy Swinnen, Jan De Smet, De Ronaldo’s of Michael Van Peel. Ook wist men The Bootleg Beatles te strikken. Deze Beatles tribute band uit de UK wordt terecht als beste Beatles vertolker bestempeld en wordt door de nog levende Beatles als de enige echte tributeband erkend. Een aantal namen stonden al geboekt vóór de coronatijd maar komen nu dan eindelijk aan bod. Ook lokaal talent krijgt bij Palethe steeds de kans om zich voor te stellen of opnieuw te laten zien. Pelt is immers trots op haar eigen bekende talenten zoals Dirty Undies, Lieve Joris, Stijn Meuris, Frederique Snoeks, Martijn Claes met Bruurs en uiteraard Joke Emmers met een nieuwe voorstelling. Ook bijzonder is zeker de voorstelling ‘Gewijde Geschiedenis’ van Hamontenaar Guy Cardeynaels met Peltenaar Terry Beks. Onder de noemer ‘Pelt Schrijft’ brengt bovendien de bibliotheek Peltse schrijvers speciaal onder de aandacht met boekvoorstellingen en signeersessies. Het nieuwe programma kenmerkt zich dit jaar vooral ook door de samenwerkingen die CC Palethe samen met de medewerkers van de dienst vrije tijd aangaat met diverse partners. Zo is daar de Zwartedoos, Pelt Jazz, Off Off Off, Dommelhof en Musica. Op die manier wordt het hele programma op een hoger niveau getild en biedt het een mix aan voorstellingen voor elke leeftijd. Bladerend door het programmaboek zie je de ene verrassing na de andere en is het verheugend te zien dat cultuur weer kan. Zoals elk jaar staan op de voorpagina van het jaarprogramma telkens artiesten die ook geboekt zijn in dat seizoen. Zo is er dit keer gekozen voor Jennifer Heylen en Dimitri Leue die op 18 november 2022 hun theatervoorstelling ‘Messia’ spelen. Bij elke voorstelling kunnen met de UITPAS punten gespaard worden die later in te wisselen zijn tegen leuke voordelen of iets extra. Bij bepaalde voorstellingen is extra voordeel te halen met de ‘ontdekkingsprijs’ als die geboekt wordt voor de start van het seizoen. Tickets kunnen online gereserveerd worden op www.palethe.be. Deze online verkoop begint op donderdag 9 juni om 17u.