Oversteekplaats Lozenweg goedgekeurd 

HAMONT-ACHEL – Het stadsbestuur van Hamont-Achel draagt verkeersveiligheid hoog in het vaandel. Op de gemeenteraad van donderdag 19 mei werd daarom het advies goedgekeurd om een oversteekplaats voor voetgangers aan te leggen op de Lozenweg (N76) ter hoogte van het kruispunt Inkensven-Graanstraat. 

De N76 is een drukke verkeersas waarlangs dagelijks heel wat verkeer passeert, waaronder ook veel schoolgaande jeugd. Het kruispunt Inkensven-Graanstraat vormt een gevaarlijk punt op de gewestweg. Het Agentschap Wegen & Verkeer vraagt daarom aan de stad het advies om een zebrapad te voorzien op deze locatie. Dit advies werd gisteren door de gemeenteraad goedgekeurd. 

Omdat de Lozenweg een gewestweg is, is het Agentschap Wegen & Verkeer bevoegd voor het aanleggen van de oversteekplaats. Wanneer het zebrapad wordt aangelegd is nog niet duidelijk. Van zodra hier meer duidelijkheid over is, wordt hierover gecommuniceerd.