TenTUINstelling in Hamont 

HAMONT –  Behalve muziek hebben we ook kunst te beleven in Hamont. Uniek en gevarieerd werk is te zien tijdens twee weekenden beeldende kunst in de beeldentuin Hamont. Gastvrouw Marion de Goey en bevriende kunstenaars presenteren hun werk met als thema ‘Beeld en Verbeelding’.

Wegens grote interesse bij vorige edities heeft Marion besloten nu twee weekenden haar tuin open te stellen voor een expositie. Ook heeft ze deze keer mede exposanten gevraagd zodat er meer diversiteit te zien is in de werken.

Er is onder meer werk van Olga Salmans, Herman Nouwen en Rinie Meeuwissen

De expositie gaat door op zaterdag 4 en zondag 5 juni en op zaterdag 11 en zondag 12 juni, telkens van 13.00 tot 17.00 uur.  Wilt u graag met een groep de expositie komen bezoeken buiten de openingstijden, dan kunt u altijd contact opnemen met de gastvrouw.

De entree is gratis! Adres: Altaarhoeve 10 in  Hamont. Meer info via tel. 0032 496 128975. 

Marion Bergmans-de Goey: “De creatieve kriebels had ik al tijdens mijn kinderjaren, ik was altijd bezig met verf, klei, naald en draad,… Maar nooit had ik de intentie om er meer mee te doen, laat staan te exposeren.” Met het ouder worden en de nodige aanmoedigingen van familie en vrienden kreeg Marion meer zelfvertrouwen, en durfde ze haar werk tentoon te stellen met als resultaat dat haar beelden inmiddels ver verspreid zijn over Nederland en België. “Laat ons zeggen dat ik voor 90% autodidact ben. Het meeste heb ik geleerd door het bestuderen van andere kunstenaars, af en toe een workshop of een expositie bezoeken, en veel experimenteren. Ik beschouw beeldhouwen als een absolute passie: ik vergeet tijd en ruimte. Het liefst heb ik dat ik niet weet hoe een werk zal ‘eindigen’,” aldus Marion. “Inspiratie haal ik van foto´s of door observeren. Niet klakkeloos namaken maar schetsen maken, veranderen tot er een bepaalde gewenste vorm, spanning ontstaat. In mijn werk probeer ik een rust aan te brengen. Vaak op zoek naar fragmenten van het menselijk lichaam, bewegingen of lichaamstaal. Figuratieve figuren worden geabstraheerd. Afhankelijk van het beeld, spanning of beweging worden delen zoals hoofd en armen weggelaten omdat ze lijnen verstoren. Mijn reliëfs zijn het resultaat van het opzoeken van grenzen van mijn  materiaal en gereedschap, met verrassende resultaten. Elk beeld is uniek!”