Internationale Taptoe is startschot van muzikaal Pinksterweekend

HAMONT -Dat er tijdens het pinksterweekend iets belangrijks te doen is in Hamont, valt best goed op als je deze dagen door het stadscentrum en de toegangswegen ernaar rijdt. Op zowat elke hoek van de straat wapperen kleurige vlaggen en aan de straatlantaarns hangen fleurige wimpels. Wie het nog niet wist, die weet het nu zeker wel. Op zaterdag 4 juni wordt het Marktplein in Hamont weer omgetoverd tot een openluchtschouwburg voor de Internationale Taptoe die de spetterende ouverture vormt van het driedaagse muziekfestival.

In totaal zullen maar liefst 10 muziekkorpsen optreden op het marktplein dat voor de gelegenheid weer omgebouwd zal worden tot een echte openluchtmuziekarena. De taptoe is een echt een show- en lichtspektakel, met gevarieerde muziek : gaande van militaire marsmuziek tot popsongs en filmmuziek… voor elk wat wils dus. Niet alleen muziek komt aan bod, ook dans en visueel spektakel staan op het taptoemenu dit jaar. 

Taptoe zet markt op stelten !

De Internationale Taptoe start om 18.15 uur met een voorprogramma door lokale én internationale bands. Voor het hoofdprogramma staan meer dan 400 muzikanten borg voor een populair en zeer hoogstaand non-stop programma. De deelnemende korpsen mogen als echte wereldtoppers beschouwd worden: Spielmannszug Rödemis uit Husum (D), Fanfarenzug uit Strausberg (D), Fanfarenzug uit Dresden (D), Dutch Pipeband and Drums uit Tilburg (NL), Drumband Harmonie Slikkerveer uit Ridderkerk (NL), Drumfanfare Exempel uit Empel (NL). De absolute muzikale knaller van de avond wordt ongetwijfeld de show van Marchingband DVS uit Katwijk (NL). Dit korps gooit keer op keer hoge ogen en zorgt voor muzikale ambiance die ongetwijfeld weer door de tribunes zal zinderen.

Natuurlijk mag de lokale toets niet ontbreken want ook dit jaar kunnen de toeschouwers genieten van een optreden van de Koninklijke Fanfare en Drumband De Eendracht uit Hamont-Lo. Ook aan spektakel zal het niet ontbreken met de Koninklijke Steltenlopers uit Merchtem (B) ; zij zullen het marktplein letterlijk op stelten zetten met een heus steltengevecht. De finale van de taptoe belooft weer voor spectaculaire muzikale momenten te zorgen met o.a. een ‘massed band’-uitvoering door de piperband en de andere orkesten. Koude rillingen gegarandeerd !

Openluchttheater

Wil je deze unieke sfeer opnieuw live meemaken ? Kom dan zaterdagavond 4 juni naar het marktplein in Hamont, dat voor de gelegenheid is omgetoverd tot een echt openluchttheater met sfeervolle eet- en drinkterrasjes, perfecte verlichting en zittribunes met 1500 zitplaatsen. Kom eens proeven van de sfeer en laat je betoveren door dit muzikale spektakel ! 

Tickets

Een toegangsticket voor de Internationale Taptoe kost € 18,00, en is verkrijgbaar aan de dagkassa’s rondom het marktplein. Wel even opletten : tickets in voorverkoop aangekocht geven geen recht op een gereserveerde zitplaats. Wil je een zitje op de tribune (met uitzondering van de voorbehouden plaatsen voor de genodigden en de sponsors) dan betaal je aan de tribunes nog een toeslag van €5,00. Wil je zeker zijn van een zitplaats op de tribune dan moet je sowieso zeker op tijd aanwezig zijn, want vol is vol !

Voor meer info kan je een kijkje nemen op www.marsenshow.be of mailen naar info@marsenshow.be. In de krant van volgende week leest u meer over het wedstrijdgedeelte van het muzikale Pinksterweekend. 

Foto Gerard Coenen

Op de foto: de Koninklijke Steltenlopers uit Merchtem (B)