Op naar het 35e seizoen van AK de Smeltkroes!

MAARHEEZE – Het theaterseizoen ’21-’22 mag je gerust ‘turbulent’ noemen! Met veel onderbrekingen, beperkingen en verschuivingen heeft AK de Smeltkroes dit het afgelopen weekend afgesloten met een succesvolle dubbelvoorstelling van Andries Tunru en Beperkt Houdbaar. Voor ná de zomer ligt een nieuw seizoen met cabaret- en muziekvoorstellingen in het verschiet om je vingers bij af te likken. De voorinschrijving hiervoor is al gestart, de vrije verkoop start op 20 juni.

Improviseren

Afgelopen zaterdag bracht onder andere improvisatieduo Beperkt Houdbaar de voorstelling “Canvas”, waarbij zij zich volledig lieten inspireren door input vanuit de zaal. Zo wisten zij een hilarisch verhaal mét liedjes daartussendoor te brengen, met in de hoofdrollen een biljarter die dacht dat hij blauw bloed had – maar kleurenblind bleek, een toerist met een slush-puppie die in Nepal werd aangevallen door een yak, en vier carnavalsprinsessen… Het vermogen van Beperkt Houdbaar om razendsnel en gevat hierop te improviseren, bracht de voorstelling tot een goed einde. Als een symbolische samenvatting van het voorbije seizoen kon het bijna niet treffender: op het improvisatievermogen van AK de Smeltkroes én de flexibiliteit van de theaterbezoekers is de afgelopen twee jaar een flink beroep gedaan!

Programma ’22-‘23

Gelukkig staan we er nu anders voor, niets lijkt een succesvol seizoen ’22-’23 in de weg te staan. Het opent op zaterdag 24 september met Beth & Flo, twee concertpianistes die in “Niet wat je denkt” radicaal uit de klassieke concertwereld stappen omdat ze willen weten hoe het is om Rachmaninov te spelen met een prei in je binnenzak. Annick Boer speelt “Deze is nog beter”, waarin zij laat zien meer te kunnen dan alleen de typetjes uit de tv-programma’s “Kopspijkers”, “Kanniewaarzijn” en “De TV-Kantine”, waar men haar meestal van kent. Edson da Graça is een populair cabaretier van en voor de nieuwe generatie, en met de Knock Out Comedy Crew hebben we bovendien ook weer een onvervalst avondje stand-up comedy op de planken. Muziek staat centraal bij De Meisjes met de Wijsjes in “Moerstaal” én bij Chris Grem , die een avondvullende ode brengt aan ‘guilty pleasure’ Neil Diamond. De cabaretiers Kees van Amstel en Max van den Burg completeren het programma, en Fabian Franciscus sluit het seizoen dan in mei 2023 af. Een mooi, gevarieerd programma dus, dat bovendien ook iets specialer is dan anders, omdat het alweer het 35e is! Daarom is er nog een extra voorstelling aan toegevoegd, waarin het podium voor Stefan den Ouden en Bram van Goch is, die onder de naam Loos Alarm al vele jaren op de planken stonden tijdens de Bonte Avonden van CV de Muuzevangers. In “Onvervulde wensen” brengen zij op 1 oktober in een avondvullende voorstelling het materiaal dat ze de afgelopen twee jaar schreven, maar niet eerder konden brengen. Het hele programma is online te raadplegen op www.akdesmeltkroes.nl/cabaret–en–muziek.

Voorinschrijving gestart

In de afgelopen seizoenen zijn geen abonnementen aangeboden in verband met de beperkte beschikbaarheid van kaarten en de onzekerheid over het doorgaan van voorstellingen. Daarom zijn alle bezoekers die in deze periode één of meer voorstellingen bezochten, per mail aangeschreven. Hierin is een link opgenomen naar een online inschrijfformulier voor de voorstellingen van het komende seizoen. Men kan daarbij inschrijven op zowel losse kaarten, als op abonnementen van drie of vijf voorstellingen. Bij een ‘klein’ abonnement van drie voorstellingen ontvang je 5% korting op de totale aanschafwaarde van het abonnement, bij een abonnement van vijf voorstellingen is die korting 10%. Abonnementhouders krijgen op volgorde van aanmelding bovendien voorrang bij de toewijzing van entreekaarten. Heb je om welke reden dan ook geen mailbericht ontvangen, maar ben je van mening toch recht te hebben op deze mogelijkheid? Laat het weten via reserveringen@akdesmeltkroes.nl en je ontvangt alsnog de link die je hiervoor nodig hebt. De vrije verkoop start op 20 juni, vanaf deze datum zijn abonnementen en losse kaarten rechtstreeks via de website van AK de Smeltkroes te bestellen en zal de brochure huis-aan-huis bezorgd worden.

Foto Edson da Graça

Fotocredit Isabelle Janssen