Expositie Peltse kunstenares in Houthalen

PELT – ‘Al schilderend kleurt het lentelicht de weg. Wachtende handen spelen het weerkerende leven’. Met deze woorden opende kunstenares Merel Thijs uit Pelt haar expositie ‘Wederkerend Licht’ in het Kerkje van Laak te Houthalen-Helchteren. Al rijdend op de Noord-Zuid verbinding valt het kerkje zo goed als niet op terwijl het slechts op een steenworp vanaf de tweebaansweg ligt.

Door Ben Ieven

Het is een bijzonder mooie locatie waar de kunstwerken van Merel volledig tot z’n recht komen. Het begin van het lenteseizoen zette haar aan om de nieuw ontstane werken van het afgelopen jaar samen te brengen en toonbaar te maken. De expositie omvat zowel schilderijen, beelden als assemblages met diverse materialen zoals hout, glas en metalen. Merel studeerde in 2019 af als filosofe aan de Vrije Universiteit Brussel. Tijdens haar studie onderzocht zij de moreel-artistieke praktijk binnen de klassieke Chinese schilderkunst. Dit onderzoek zette haar aan om zelf te beginnen schilderen gebruik makend van zowel oosterse als westerse schildertechnieken. De expositie loopt nog tot en met zondag 5 juni en is geopend tussen 11u en 17u. Op zondag wordt het geheel van werken verrijkt door de muzikale improvisaties van de Achelse saxofoniste Anouk Neyens. Adres: Kerkje Van Laak, Kleine Heresteeg 122, 3530 Houthalen-Helchteren. www.merelthijs.be