Beeldhouwer Bram Lems exposeert in de Kunstwei Budel.

BUDEL – Vanaf juni tot september staan de beelden van Bram in de boomgaard en in de galerie. Bram Lems, geboren te Rotterdam (1952) en woonachtig te Brielle werkt voornamelijk met hardsteen en marmer. De beelden die hij maakt zijn meestal géén ontwerpen die vooraf gemaakt of bedacht zijn, gewoon beginnen met hakken dat is hartstikke spannend, want uit ervaring weet hij dat elke steen zijn eigen verhaal heeft. De vorm, de kleur en de wijze van bewerking, dit alles draagt bij aan het verhaal dat hij in dialoog met de steen probeert uit te beelden. Vaak ontstaat tijdens het hakken ook de naam of titel van het beeld, het komt vanzelf in je op doordat je één wordt met je steen, gereedschap, gedachte en omgeving. Ondanks dat het hakken in steen arbeidsintensief is, geeft het ook enorm veel energie, je kunt je er als het ware mee opladen. Als je als kunstenaar een mooi beeld wilt maken moet je naar de steen luisteren en zijn lijnen en aanwijzingen volgen, dan pas zal de steen zijn geheim vrijgeven. Ook het maken van realistische beelden gaat hij niet uit de weg, het is een afwisseling die hij af en toe maakt.

Meer info op: Kunstweibudel.nl De Kunstwei is gelegen aan de Grensweg 64,Budel (Loods19) Zondag 5 juni en maandag 6 juni open van 11.00 tot 16.00 uur. Ook zijn er werken van Marcel Haccura, Adriaan Francis, Raph Janssen en Ingrid Wind te zien.