Euro-Cup 2022: Zinderende finales en feest op podium

HAMONT-ACHEL – Het was een geweldige editie, deze 31ste. Na enkele jaren zonder tornooi namen 77 teams uit 5 landen het tegen elkaar op. De organisatie maakte zich een beetje zorgen over het weer maar er was alleen regen tot een uur vóór aanvang en enkele uren na afloop. Tussenin wisselden zon en wolken elkaar af en blies een matige wind de voetbalvelden droog. De eigen KFC-teams vielen ook in de prijzen. De U19 werd 3e, de U13 won de Fair-Play-prijs en de U11 werd ook 3e. Gefeliciteerd! Ook een tof weetje…Alle deelnemende landen wonnen verschillende prijzen.De organisatie nam maar al te graag de complimenten voor een geslaagd tornooi in ontvangst; dat zijn hartverwarmende woorden die ons stimuleren om dit voetbalfeest te blijven aanbieden. En natuurlijk worden alle geweldige vrijwilligers bedankt die er weer een topeditie van maakten. 

De eindwinnaars staan elders op de sportpagina’s. Tenslotte nog wat feitjes: Club met hoogst aantal deelnemers: Hedensted IF (DK), Club dat het verste reisde naar Hamont: Fc Horsens (DK), het Jongste team: KRC Genk Ladies U11 (B). En voor het het eerste team dat ooit met de fiets naar Euro-Cup kwam, was een speciale prijs in het leven geroepen: die van Sportiefste club. Winnaars waren de gezellige mannen van KSK Kasterlee U17 (B).

Dat is een team van Achel VV dat van Christie Beurskens van Euro-Sportring alsnog een vaantje overhandigd krijgt.

Begeleiders zijn Jan Gythiel (Euro-Cup-coördinator in Achel, zittend) en Jacky Verdonck (kernteam Euro-Cup Achel, links).