Filmhuis Maarheeze presenteert ‘The Father’

MAARHEEZE – Op vrijdag 17 juni om 20.00 uur draait de film ‘The Father’ in Filmhuis Maarheeze.  Dit Alzheimerdrama met Anthony Hopkins gaat door merg en been.

Hoe divers zijn indrukwekkende cv ook is (van Nixon tot Hitler en van Paus Benedictus tot Freddy Heineken), de rode draad in zijn acteercarrière vormen toch zijn plechtige, zelfverzekerde monologen. En als Anthony Hopkins zijn mond open doet, móet je wel aan zijn lippen hangen.

Hoe is het om dement te worden? De Franse regisseur Florian Zeller laat het zien in The Father. Doordat Zeller het verhaal vertelt door de ogen van een man die dit overkomt, wordt de emotionele chaos, de constante verwarring en het kwijtraken van werkelijkheidsbesef zeer invoelbaar. Dit geloofwaardige en genuanceerde drama wordt gedragen door het briljante acteerwerk van hoofdrolspelers Anthony Hopkins en Olivia Colman als zijn dochter Anne. De gepensioneerde ingenieur Anthony (Hopkins) heeft opnieuw een thuishulp de deur uitgezet omdat hij haar verdacht van diefstal. Zijn dochter Anne (Colman) zoekt hem in zijn Londense appartement op om een hartig woordje met hem te spreken. “Ik heb niemand nodig”, houdt hij vol. ook al beseft hij dat er iets goed mis is. Hij weet niet meer welke dag het is, herkent mensen plotseling niet meer. En is hij eigenlijk wel thuis?  Onontkoombaar begint de dementerende Anthony tot zijn afgrijzen de greep op de werkelijkheid te verliezen. Zijn verbluffende acteerprestatie leverde Hopkins zijn tweede Oscar voor Beste Acteur op. Florian Zeller won de Oscar voor Beste Bewerkte Scenario. Locatie: Hogeweg 1 in Maarheeze. Entree: €7,00 pp