Hulp bij het aanvragen van de energietoeslag: de vrijwilligers van het Formulierenspreekuur staan voor u klaar! 

HEEZE-LEENDE – Huishoudens in de gemeente Heeze-Leende met een laag inkomen (tot 120% bijstandsnorm) kunnen een aanvraag doen voor de energietoeslag van € 800,-. Met dit extra geld kunnen zij (een deel van) de energiekosten betalen.  

Woont u in de gemeente Heeze-Leende en heeft u een laag inkomen? Dan heeft u misschien ook recht op de energietoeslag. U kunt de energietoeslag aanvragen tot en met 31 juli 2022. Zie daarvoor de website van de gemeente: https://www.heeze-leende.nl/energietoeslag/.

U kunt daarbij ook hulp krijgen via vrijwilligers van het Formulierenspreekuur op de volgende dagen: 

  • elke dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur in de bibliotheek (‘t Perron)
  • elke vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur in het gemeentehuis. 

Iedereen is van harte welkom!

Om de aanvraag voor de energietoeslag vlot af te kunnen handelen, is het fijn als u dan vast de volgende zaken meeneemt:

  1. Een (of meerdere) bewijsstuk(ken)van de hoogte van het netto-inkomen, bijvoorbeeld een specificatie van loon, uitkering, pensioen, alimentatie.

Voor mensen met een zelfstandig beroep is een bewijsstuk nodig van het jaarinkomen over 2021, bijvoorbeeld van de jaarrekening of omzetbelasting.

  1. Een bewijs van evt. overige inkomsten, bijvoorbeeld een bankafschrift.
  2. Een foto/kopie van de bankpas van de rekening waarop de toeslag overgemaakt dient te worden. 
  3. Een geldig legitimatiebewijs (geen rijbewijs) van de aanvrager én van de evt. partner, bijvoorbeeld een ID of paspoort. Een rijbewijs geldt niet. 

Het is ook handig als u een DigiD app geïnstalleerd heeft op uw smartphone (mobiel). Mocht dit niet lukken dan kunt u een papieren aanvraagformulier toegestuurd krijgen. De vrijwilligers kunnen u hierbij helpen. 

We begrijpen het als u het lastig vindt. De vrijwilligers van het Formulierenspreekuur kunnen ook een aparte afspraak met u maken. Mail dan even naar [email protected] Zij nemen snel contact met u op.